Annonce
AGF

AGF måtte nøjes med ét point i Sønderjyske

Mandag aften klokken 19 mødes AGF og Sønderjyske i Haderslev. Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
Mustapha Bundu ramte stolpen kort før tid, men hverken Sønderjyske eller AGF formåede at score i mandagens Superligakamp.

FODBOLD: AGF fordoblede mandag sæsonens pointhøst fra ét til to point.

På Sydbank Park i Haderslev kunne hverken hjemmeholdet Sønderjyske eller AGF score. I store dele af kampen lod det ikke til, at holdene egentlig ønskede et mål, men mod slutminutterne pressede AGF på - uden held.

Det var generelt to hold, der lod til at have nok i det ene point.

AGFs cheftræner David Nielsen havde ændret formation til 4-1-4-1 fra den udskældte 3-4-3, holdet har praktiseret i begyndelsen af sæsonen. Og det gav et mere forsigtigt udtryk fra gæsternes side, der med Niklas Backman tilbage i forsvaret virkede mere solide end længe.

Det kostede til gengæld i den anden ende, hvor AGF kom frem til få chancer.

Tættest på var Mustapha Bundu syv minutter før tid, da han blev spillet fri af Mustafa Amini. Bundu løb fra sin direkte modstander og skød også bolden forbi målmanden, men afslutningen ramte stolpen med et drøn.

Sønderjyske var farligst i første halvleg, da AGFs målmand William Eskelinen ikke kunne holde et langskud, hvilket gav en scoring på returbolden – heldigvis for århusianerne var Mart Lieder offside i skudøjeblikket.

Med det uafgjorte resultat har AGF to point for fem kampe og på 12. pladsen i Superligaen.

Genlæs livebloggen her:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce