Annonce
AGF

Efter sen straffescoring: AGF tabte første hjemmekamp

AGF var tæt på at få point mod FCM, men en straffescoring kort før tid satte en stopper for det. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Det lignede længe en uafgjort mellem AGF og FC Midtjylland, men hjemmeholdets debuterende målmand fik en uheldig hovedrolle, da han begik straffespark med få minutter tilbage af kampen.

FODBOLD: AGF startede opgøret bedst. Spillerne kombinerede let rundt om de store spillere fra Midtjylland, og skabte flere gode situationer for dem selv i de første minutter. Det tunge pres gav dog ikke scoringer, og midtjyderne spillede sig langsomt, men sikkert ind i kampen.

De to hold kæmpede for det, men ingen af dem kunne for alvor finde melodien i første halvleg. Begge fik chancer, men Mustapha Bundu kunne ikke sparke bolden forbi Jesper Hansen i FCMs mål, og i den anden ende skulle AGFerne nok være glade over, at Ayo Okosun ikke kunne holde bolden nede, da han fik en hovedstødschance tæt på mål.

I begyndelsen af anden halvleg var den debuterende målmand, William Eskelinen, der hele to gange blev pandet i græsset, tæt på at få en mareridtsstart i AGF. Han sparkede nærmest forbi bolden, og serverede kuglen for fødderne af Midtjyllands Wikheim. Til sidst blev målmanden dog reddet af Alexander Munksgaard, der kaster sig ned foran FCMs afslutning.

Med ti minutter tilbage var AGF tæt på at komme på 1-0. Der blev spillet indianerbold efter indskiftede Tobias Sana sendte et frispark ind foran mål. Bolden dumpede ned for fødderne af Jakob Ankersen, der lagde den til rette for Patrick Mortensen som var tæt på at prikke den ind. Linjevogterens flag var dog i vejret, og så kunne det hele være lige meget.

Til sidst fik den nye AGF-målmand en hovedrolle, da han med et skidt indgreb begik straffespark, og ikke selv kunne redde kastanjerne ud af ilden på sparket, Evander sikkert omsatte til en scoring.

I slutminutterne pressede AGF på for en udlignende scoring, men missionen lykkedes ikke.

Livebloggen kan genlæses her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Aarhus For abonnenter

Alt optaget på Banegårdens parkering: 9 håndværkerbiler optager 10 P-pladser en hel dag

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];