Annonce
AGF

For første gang i 12 år: AGF vandt i Brøndby

AGF møder Brøndby klokken 18.00. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGF har for alvor fundet formen i Superligaen. Søndag vandt århusianerne fuldt fortjent 3-0 i Brøndby.

FODBOLD: Det er 12 år siden, at Mike Tullberg hang og svævede over græstæppet på Brøndby Stadion.

Dengang vandt AGF 1-0 på angriberens mål. Og siden er det ikke blevet til en sejr hos de gul-blå. Indtil denne søndag.

AGF slog nemlig Brøndby 3-0 efter en forrygende indsats i anden halvleg hvor alle målene blev scoret.

Bror Blume bragte AGF foran. Siden scorede Jakob Ankersen og Patrick Mortensen mod slutningen af kampen.

Opgøret var ikke mange sekunder gammelt før Superligatopscorer Kamil Wilczek var igennem til en chance, som Niklas Backman fik reddet et søvnigt AGF-hold ud af.

Det skulle dog vise sig, at det var noget nær det farligste, Brøndby præsterede i kampen.

Hjemmeholdet lagde et pres på AGFerne i første halvleg, men formåede ikke at spille sig igennem til de store chancer. Det gjorde AGF til gengæld.

Mustapha Bundu skulle have bragt sit hold foran i sekunderne før pausen da Marvin Schwäbe tabte bolden og efterlod et helt frit mål til kantspilleren, der ramte stolpen.

Afbrænderen skulle vise sig at være et tegn om hvad der ventede i anden halvleg – fordi den dominerede AGF.

Brøndby måtte skifte Kasper Fisker ud sidst i første halvleg, og det lod til at gøre ondt på sjællænderne, der mistede sit flow i spillet.

Til gengæld spillede AGF sig gang på gang igennem til chancer på kontrastød.

Først ramte Patrick Mortensen stolpen. Og efter en time kom føringsmålet så da Jakob Ankersen fandt Bror Blume, der via Anthony Jung sendte AGF i front.

AGF fortsatte med at være bedst, have det fysiske overtag i duellerne. Og chancerne kom stadig jævnligt, selvom holdet med Backman i spidsen havde indstillet sig på at forsvare.

Med få minutter igen lukkede Ankersen kampen, da Bror Blume gengældte afleveringen fra føringsmålet og stak kantspilleren i dybden, så han kunne runde målmanden og score i det tomme mål.

I slutsekunderne blev det såmænd også 3-0 da Mustapha Bundu fandt en helt fri Patrick Mortensen inde foran mål.

Med sejren kravler AGF op på 8. pladsen i Superligaen, blot et enkelt point fra top-seks.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce