Annonce
AGF

Genlæs livebloggen: AGF dukket i Randers

AGF's cheftræner David Nielsen følger spillet i kampen i 12. runde af 3F Superligaen mellem Randers FC og AGF på Cepheus Park Randers, søndag den 6. oktober 2019. . (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

En stime er slut, en anden fortsætter. AGF tabte i Randers og må vinke farvel til seks sejre på stribe, til gengæld er de nu oppe på 11 kampe i træk mod naboerne uden sejr.

FODBOLD: AGFs stime på sejs Superligasejre i træk er slut. Søndag tabte århusianerne 0-2 i Randers.

Århusianerne formåede aldrig at sætte et offensivt præg på en meget intens og fysisk hård kamp, og i stedet var det hjemmeholdet med to mål i anden halvleg, der løb med de tre point.

AGFs cheftræner David Nielsen havde valgt samme 11 fra start som i hjemmekampen mod FC Nordsjælland. Modstanderen var dog en diametral modsætning.

Randers FC kom med en masse fysik og ild i øjnene, som AGFerne efter bedste evne forsøgte at matche – uden helt at formå det. Kampen blev derefter. Få chancer, masser af nærkampe og gule kort.

Det stod skrevet på væggen, at der skulle en dødbold eller tilfældighed til for at løse op på kampen.

Efter en lille time begik Fredetik Tingager et frispark, hvor han samtidig blev skadet. Derfor var han ikke at finde da sparket blev taget, og tometermanden var savnet inde i det lille felt hvor Niklas Backman ikke formåede at heade bolden væk. I stedet faldt den ned for fødderne af Emil Riis, der kanonerede den op i nettaget.

Flertallet af de 9.947 tilskuere på Cepheus Park (stadionrekord) skreg deres lunger ud i oktoberkulden.

Efterfølgende pressede AGF på for en udligning. Og det var faktisk først på dette tidspunkt, de begyndte at true Patrik Carlgrens mål.

Først ved Jakob Ankersen og siden Patrick Mortensen, der havde fine muligheder for at score.

Men i stedet for at udligne udnyttede hjemmeholdet i slutminutterne pladsen og løb op og scorede i den anden ende ved Al-Hadji Kamara.

Med 2-0-målet kravler Randers FC akkurat forbi AGF i tabellen og indtager tredjepladsen, á point med AGF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce