Annonce
AGF

Genlæs livebloggen: AGF tabte første kamp om playoff-avancement

AGF måtte hente bolden ud af netmaskerne flest gange, da holdet tabte 2-1 til Randers. Foto: Ernst van Norde/Scanpix
Der var smæk for skillingen, da AGF lagde vejen forbi Randers. Det var hjemmeholdet, der bedst formåede at udnytte deres chancer og derfor måtte AGF rejse hjem med et 2-1 nederlag.

Alexander Ammitzbøll skulle ikke bruge mange minutter, før han for alvor fik tændt op under de mange medrejsende AGF-fans til lørdagens kamp mellem AGF og Randers FC.

Efter ni minutters spil modtog han bolden fra en energisk Mustapha Bundu og køligt sparkede den unge AGF angriber bolden ind ved den fjerneste stolpe. 1-0 til AGF og en bedre start end de fleste fra Fredensvang havde turde håbe på.

Glæden var dog kortvarig. Efter 15 minutter drev Randers’ Saba Lobjanidze gæk med forsvaret i AGFs højre side og drejede bolden helt op i hjørnet uden chance for Grabara i målet.

Derefter bølgede kampen frem og tilbage og begge hold havde chancer til at bringe sig foran.

Det var dog Randers, der var skarpest. Faktisk var det bare Björn Kopplin, der var skarp. Efter en dødbold landede bolden for hans fødder på kanten af feltet. Kantspilleren skulle ikke bruge megen betænkningstid. Han trykkede af, og så lå bolden igen i AGFs målnet. Igen uden chance for Kamil Grabara.

Anden halvleg var ligeså intens som første. AGF jagtede en udligning og Randers jagtede en scoring mere, så deres udgangspunkt blev bedre frem mod returopgøret, der spilles på søndag. Ingen af holdene havde succes med at få bolden i kassen og derfor sluttede opgøret 2-1 til Randers.

Annonce
AGF's Mustapha Bundu har været aldeles skarp i de seneste par kampe. Holder han stimen kørende mod Randers? Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Følg bloggen her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce