Annonce
AGF

AGF fik fornuftig start på Europa-playoffen: Genlæs livebloggen

Europa League kval. kampen mellem Aab og AGF på Aalborg Portland Park. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jakob Ankersen sørgede med sin scoring for, at AGF søndag middag slog AaB i det første af Europa-playoffspillet.

FODBOLD: Nogle gange kan en fodboldkamp være et sandt festfyrværkeri, hvor angrebene bølger frem og tilbage. Men sådan kan det ikke altid være. Det var det heller ikke, da AGF søndag middag gæstede AaB.

Der var ellers ikke grund til at det ikke skulle blive en fest. Ingen af holdene kunne længere rykke ud. Det handlede om at holde fast i muligheden for at kunne komme ud og spille. Intet at tabe – meget at vinde.

Selvom der ikke var meget nytårsaftensstemning kom der alligevel et brag. Efter 43 minutter tændte Mustafa Amini raketten Jakob Ankersen med en brandvarm aflevering. Han løb ind i AaBs felt og afsluttede kontrolleret og så eksploderede Aalborg Stadion. I hvert fald udebaneafsnittet.

Inden da havde det været AaB, der var tættest på at score, selvom det var AGF, der havde haft et helt klart spilovertag. Hjemmeholdets Tom van Weert var med et saksespart tæt på at overliste Kamil Grabara, der dog fik lapperne på og sendt bolden på overliggeren.

Senere i halvlegen ramte AGF AaBs stolper af to omgange. Den ene gang var der dog fløjtet for offside. Ellers var spillet mest centreret omkring midten af banen. Og det blev det ved med at være efter pausen.

Til sidst i opgøret forsøgte AaB ihærdigt at blive farlige, men det lykkedes aldrig helt. I stedet gav det AGF muligheder på et par kontraangreb, hvor indskiftede Adama Guira fik den største af slagsen. Han fik dog ikke bolden forbi Jacob Rinne i målet.

Kampen sluttede derfor 1-0 til AGF, der har det bedste udgangspunkt inden returkampen søndag.

Genlæs livebloggen her:

Patrick Mortensen er ikke i startopstillingen mod AaB. De hvide må i stedet sætte deres lid til Mustapha Bundu eksempelvis. Arkivfoto: Ole Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Corona og masker

112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce