Annonce
Sport

Haack hakkede boldene ind og spillede en klassekamp i ny Skanderborg Aarhus-sejr: - Der er mange ting, som lykkes i dag

Mike Haack. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Skanderborg Aarhus fik en rigtig dårlig start på udekampen mod Nordsjælland. Men så bed de tænderne sammen og tog til sidst to fortjente point.

HÅNDBOLD: I en tidligere kamp i sæsonen talte denne journalist med Skanderborg Aarhus' cheftræner Nick Rasmussen.

Konkret blev cheftræneren spurgt ind til hans bagspillere og deres indsats.

Han roste dem, men kunne alligevel ikke dy sig for at afslutte med en: "Det kan godt være, det ikke er så interessant for pressen, men Mike Haack spiller altså rigtig godt".

Annonce

Og det gør han. Mandag aften spillede han sin måske bedste kamp i sæsonen, da han vendte hjem til Sjælland og imponerede med otte mål i en Skanderborg Aarhus-sejr på 31-29 mod Nordsjælland Håndbold.

- Det er altid rart at spille en god kamp, og otte mål er ikke så tit. Det gør busturen hjem lidt sjovere, og der er mange ting, som lykkes i dag, siger Mike Haack.

En knægt af egen avl

Han er et produkt af Shea, akademiet i Skanderborg Håndbold, selvom han oprindeligt kommer fra det østsjællandske. Stille og roligt er han blevet 25 år, og han har i høj grad kæmpet sig ind som førstevalg på højre fløj efter Jonas Samuelssons skifte til Aalborg sidste år.

Han har godt nok færøske Hákun West av Teigum, som ånder ham i nakken, og det var også Teigum, som startede inde mandag aften. Men det var Haack, som fik langt størstedelen af minutterne på banen og endte med at gøre en forskel.

- Jeg synes, at det har været en god sæson, og jeg har Hákun lige bag mig, som gør, at jeg bliver ved med at udvikle mig, siger Mike Haack.

Herrehåndboldligaen, 14. runde

Nordsjælland Håndbold - Skanderborg Aarhus Håndbold 29-31 (12-13)

Skanderborg Aarhus Håndbold: Mike Haack 8, Mathias Bitsch 6, Morten Hempel Jensen 5, Thomas Arnoldsen 5, Lars Skaarup 2, Morten Balling 2, Hákun West av Teigum 1, Frederik Arnoldsen 1, Thor Christensen 1.

Nordsjælland: Andreas Magaard 7, Carl-Emil Haunstrup 6, Nichlas Hald 4, Matias Campbell 3, Jesper Dahl 3, Rasmus Madsbøll 3, Julius Mørch-Rasmussen 2, Kasper Kisum 1. 

Udvisningsminutter: Skanderborg : 8, Nordsjælland: 12

Redningsprocent: Skanderborg Aarhus Håndbold: Salah Boutaf 21 % (7/34), Kristoffer Laursen 0 % (0/1). Nordsjælland: Jimmi Andersen 8 % (1/13), Frederik Andersson 24 % (6/25)

Kampen undervejs: 6-2, 8-6, 10-11, 14-14, 16-20, 22-27, 29-31.

Tilskuere: 997 i Helsingørhallen, Helsingør. 

Annonce

En rodet start

En sejr giver som bekendt to point mere til tabellens regnskab. Skanderborg Aarhus er derfor stadig på imponerende vis nummer tre i herrehåndboldligaen efter knap halvdelen af grundspillet.

Men spillet på banen haltede i Helsingør.

Der var et hav af tekniske fejl i starten af kampen og et par koncentrationsvigt gjorde, at det undertippede Nordsjælland-hold efter ti minutter allerede var foran med fire scoringer.

Men der kom styr på det. Tempoet blev højere i offensiven, hvilket gjorde, at Mathias Bitsch, Morten Hempel Jensen og Thomas Arnoldsen fra bagkæden kunne folde sig ud med 16 mål tilsammen.

Og defensivt fik Skanderborg Aarhus i høj grad stoppet Nordsjællands bagspillere, som er hurtige på fødderne. 17 frikast stod Skanderborg Aarhus noteret for at begå i første halvleg.

- Det bliver lidt broget for os. Vi kommer ikke så godt fra start, men formår egentlig stadig at være med, selvom det er svært herovre. Men jeg synes bare, vi kæmper og gør det til en arbejdssejr. Det er ikke så pænt, men det giver to point, og de er altid gode.

- Vi ville gerne bryde spillet noget mere i dag, for Nordsjælland er rigtig gode, når de holder bolden i gang. Så det var fedt, at vi begik så mange frikast, siger Mike Haack, før han bliver afbrudt af et ældre ægtepar, som ikke sparede på roserne.

"Du er for god, Mike. Du er velkommen i Nordsjælland", siger den kvindelige halvdel af parret.

Men hvis han spiller, som han gjorde mandag, vil end ikke Skanderborg Aarhus være en stor nok klub for ham i fremtiden.

Der resterer derfor en kamp, før Skanderborg Aarhus har mødt alle hold i herrehåndboldligaen. Den kamp spilles lørdag i Fælledhallen i Skanderborg mod TMS Ringsted.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pengeregn over landsby: Anders og Magnus skaber mere friluftsliv vest for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

Røg i opgangen: Beredskabet rykkede ud til ægte klassiker

Aarhus

Fire bøder og tre klip i kørekortet på 40 minutter: 20-årig havde en skidt aften i trafikken

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Sport

København drillede Bears, men overraskelsen udeblev

Aarhus

Skoleleder rystet over at tiltalt med planer om skoleskyderi havde Tilst Skole i kikkerten

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aarhus

For risikogrupper er corona stadig skræmmende: Sådan skal de og deres pårørende forholde sig til smittesituationen

Erhverv For abonnenter

Stadil gør klar til, at børnene overtager Hummel: Multinationalt Aarhusbaseret milliardfirma skifter hænder

Aarhus

Flere patruljevogne på biljagt i Gellerup: Bilist uden kørekort kørte i grøften

Annonce