Annonce
Sport

Et Skanderborg Aarhus-brøl efter topkampen i Arena: - Alle sad i omklædningsrummet og var helt ødelagte, for det var virkelig en hård kamp

Thor Christensen, Skanderborg Aarhus Håndbold (19). 23.11.2021. Herre Håndbold Liga. Skanderborg Aarhus Håndbold-Fredericia HK. Foto: Ole Nielsen.
Skanderborg Aarhus har tabt de seneste to kampe i træk. Men tirsdag tog de en meriterende sejr mod Fredericia.

HÅNDBOLD: Skanderborg Aarhus har bare ikke reageret på den måde efter en håndboldkamp i denne sæson.

Nick Rasmussen skreg sin jubel ud mod hjemmeholdets fans. Han åbnede munden på vid gab og knyttede næven. "Vi gjorde det, drenge," skreg der ud af cheftrænerens iltre øjne.

Og der var god grund til jubel. Skanderborg Aarhus vandt tirsdagens kamp mod Fredericia Håndboldklub med 35-32 efter en ekstremt intens kamp, hvor Skanderborg Aarhus var bagud med seks scoringer en overgang i første halvleg - og bagud med fire ved pause.

Annonce

Men i anden halvleg fik Skanderborg Aarhus vendt kampen med godt syv-mod-seks-spil og fine kontrascoringer og fik spillet sig op på tredjepladsen i herrehåndboldligaen.

Dårlige 20 minutter for Skanderborg Aarhus

Første halvleg var noget bøvl for Skanderborg Aarhus for at sige det på godt jysk. Især de første 20 minutter var af lav kaliber. Der var meget lidt afstemning i forsvaret, der var få scoringer i den anden ende, Kristoffer Laursen blev fra starten af kampen passeret igen og igen, og da Salah Boutaf kom i målet, var det i første omgang ikke bedre.

Men så tog Nick Rasmussen sin anden timeout i kampen. Og derefter begyndte det at vende.

Mest på grund af, at Skanderborg Aarhus gik over i syv-mod-seks-angreb.

Herrehåndboldligaen, 13. runde

Skanderborg Aarhus Håndbold - Fredericia Håndboldklub 35-32 (13-17)

Skanderborg Aarhus Håndbold: Morten Balling 10, Morten Hempel Jensen 8, Hákun West av Teigum 5, Thomas Arnoldsen 4, Lars Skaarup 4, Lukas Goller 2, Thor Christensen 2

Fredericia: Cornelius Kragh 8, Anders Kragh Martinusen 5, Nicolaj Nørager 4, Kristian Stoklund 4, Kasper Young 4, Rasmus Meyer 3, Martin Bisgaard 2, Jakob Frederiksen 1, Nikolaj A. Nielsen 1.

Udvisningsminutter: Skanderborg Aarhus Håndbold: 4, Fredericia: 14

Redningsprocent: Skanderborg Aarhus Håndbold: Kristoffer Laursen 11 % (1/9), Salah Boutaf 32 % (9/28). Fredericia: Emil Tellerup 31 % (10/32), Jens Fredsgaard 14 % (2/14)

Kampen undervejs: 5-5, 6-10, 8-14, 20-20, 29-26, 35-32. 

Tilskuere: 1.656 i Ceres Arena, Aarhus

Den - af nogen forhadte, af andre elskede - regel har i utrolig stor grad ændret håndbolden. Og Nick Rasmussen ændrede kampen.

I de første 20 minutter kom Fredericia med deres ekstremt offensive forsvar og lukkede Skanderborg Aarhus-bagkæden totalt. Arnoldsen, Hempel Jensen, Bitsch kunne slet ikke løsrive sig fra Fredericias forsvar, og udeholdet var ikke synderligt bange for Thor Christensen på stregen.

Men i syv-mod-seks-spillet havde Skanderborg Aarhus to stregspillere på banen. Det tvang Fredericia-forsvaret tilbage, og det ikke så høje midterforsvar med Nikolaj A. Nielsen og Lasse Balstad kunne nu pludselig ikke fange Skanderborg Aarhus' skytter.

- Vi får bare bare tro på tingene i anden halvleg og får nok lige ti procent mere ind i det efter pausen. Vi får tro på, at vi kan vende det. Vores syv-mod-seks er et våben, vi bruger, for vi var lidt ramte af deres offensive forsvar. Og så smed vi alt i puljen, og alle sad i omklædningsrummet og var helt ødelagte, for det var virkelig en hård kamp at spille, siger Morten Balling. Han blev kampens topscorer med ti mål.

Annonce

En færøsk fløj i hopla

I anden halvleg var overtalsspillet og syv-mod-seks-spillet en vigtig del af Skanderborg Aarhus' offensiv. Men der kom også en mere bevægelig defensiv, som tvang Fredericia ud i et hav af tekniske fejl.

Og så kom kontraspillet i gang. Holdet scorede på alle seks kontraforsøg efter pausen, mens de i høj grad fik lukket ned for Fredericias hurtige midte og andenbølgekontraløb.

- Vi har haft et par sløje kampe senest, hvor vi ikke helt ramte det niveau, vi gerne ville. Det gør vi måske heller ikke i dag, men vi formåede at holde hovedet koldt. I anden halvleg bølgede det frem og tilbage, og det var en hård fight i anden halvleg. Og så var det bare et fedt opgør, hvor der var smæk på, siger Morten Balling.

Han var glad. Og træt. Han stod med en øl i hånden og et stort smil på.

"Den må smage godt," sagde denne journalist til ham. "Det kommer den næste også til at gøre," svarede han tilbage, før han mindede sig selv om, at der altså var en køretur hjem efter opgøret.

Skanderborg Aarhus er nummer tre i herrehåndboldligaen. Jubeltiden som fusionshold fortsætter. De næste to kampe er mod de to sjællandske mandskaber i rækken. Først bundproppen Nordsjælland på udebane, så TMS Ringsted hjemme.

Skanderborg Aarhus vil i begge kampe være favoritter.

"Hvad skal det ikke ende med," må holdet tænke. Måske kommer der rigtig meget at juble af for Nick Rasmussen og hans tropper i denne sæson.

Herunder kan du læse Stiftens liveblog fra kampen tirsdag aften. 

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Alvorlig ulykke med hestevogn midt i juletravlt Aarhus

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Sport

Det går sikkert igen Birger Jørgensens vej på væddeløbsbanen

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Annonce