Annonce
Sport

Vadede Skanderborg Aarhus lige ind i et corona-brag? - Måske er der nogen, som burde kigge på, om det er forsvarligt

Morten Balling scorede to gange mod Fredericia torsdag aften. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Skanderborg Aarhus spillede torsdag aften mod Fredericia, der tre dage tidligere har mødt et hold, som senere har registreret 11 positive corona-prøver. Bagspilleren Morten Balling har svært ved at blive klog på virusset og dens smitte.

HÅNDBOLD: Skanderborg Aarhus tabte torsdag aften på udebane til Fredericia. 24-25. Det var på alle måder en strålende kamp, der bølgede frem og tilbage. Skanderborg Aarhus var foran med seks, Fredericia steppede op, tog initiativet og vandt til sidst i et medrivende og underholdende opgør.

Men det var også en kamp, der gav minder om værre tider. Om dengang, hvor landet var i en stor isoleret depression. Der var ingen tilhængere på lægterne, for Omikron-varianten har spredt sig som en steppebrand.

Noget, der dog ikke er blevet lukket ned, er professionel sport. Heriblandt herrehåndboldligaen.

Annonce

Men ligaen har de seneste runder været tvunget i knæ. Seks ud af syv kampe har været aflyst de seneste to spillerunder. Og torsdag kom det hidtil grelleste eksempel på corona-smitte.

KIF Kolding var på vej til Nordsjælland, men manglede to spillere, der begge var smittet med corona og med enkelte spillere, som har været nærkontakter. Mens holdet sad i bussen på vej til Sjælland, blev kampen udsat.

Kolding holdt lige ind i Odense

Det gjorde den, selvom KIF Kolding ikke levede op til kravene for at få en kamp corona-udsat. Her skal der være fem smittede. I Kolding var der altså officielt kun to.

Torsdag morgen - før afgang - havde hele holdet fået en kviktest. Ingen - udover de to oprindelige - var positive.

Men efter udsættelsen var sikret, valgte holdet alligevel for egen regning at gøre et stop i Odense for at få en PCR-test med hurtigt svar.

Et er selvfølgelig kampene, men noget andet er, at man opfordrer alle andre til samfundssind. Det synes jeg ikke, vi gør særligt her. Hvis vi slæber smitte med nu og skal være sammen med familie og venner over nytåret, kan det lige så godt være os, der slæber en masse med.

Det viste ni yderligere smittede. Altså 11 i alt.

Og hvordan kommer Skanderborg Aarhus så ind i billedet? Jo, torsdagens modstander fra Fredericia mødte Kolding så sent som for tre dage siden. Til den kamp havde ingen Kolding-spillere symptomer. Og med viden om virussets inkubationstid på tre-fire dage, kan symptomerne risikere først at ramme Fredericias spillere henover nytårsdagene.

Morten Balling er frustreret over situationen, men er også glad for, at han trods alt fik lov til at spille torsdag aften.

- Jeg synes, det er svært, for jeg kan godt forstå, at man godt vil have afviklet kampene. Men der var ingen, som havde symptomer, da Fredericia og Kolding mødtes, og alligevel endte Kolding med at have en skrækkelig masse smittede. Et er selvfølgelig kampene, men noget andet er, at man opfordrer alle andre til samfundssind. Det synes jeg ikke, vi gør særligt her. Hvis vi slæber smitte med nu og skal være sammen med familie og venner over nytåret, kan det lige så godt være os, der slæber en masse med.

- Lige nu er jeg glad for, at vi fik afviklet en kamp, men vi kan godt stå i en situation, hvor der er en masse, som vågner op med symptomer eller alternativt 1. januar, efter man har afviklet en helt normal nytårsaften. Det er det, der er det tossede i det, siger Morten Balling, hvis bror Peter spiller KIF Kolding.

Annonce

Nul testede positiv

Fredericianerne havde nul corona-smittede til torsdagens kamp. Til gengæld var fløjspilleren Kasper Young ude med sygdom. Han havde dog testet negativ for corona.

Også Skanderborg Aarhus havde nul corona-smittede til opgøret.

- Vi spredes jo for alle vinde nu og skal holde nytår med alle mulige forskellige mennesker, og hvad slæber vi med? Når vi spiller, tænker vi ikke over corona, og vi vil også gerne afvikle kampene, for det er fedt at spille. Men det er bare at krydse fingre for, at de ikke har sendt noget mod os.

- Fredericia går også ind til den her kamp med uvished. De får at vide, at de skal spille, for der er ingen tegn på corona. Det er der, og måske er der nogen, som burde kigge på, om det er forsvarligt. Men så længe reglerne er sådan som nu, så bør vi spille. Men det er forfærdeligt svært at blive klog på, hvornår det smitter, og hvornår vi ikke gør, siger Morten Balling.

Fredericias cheftræner Jesper Houmark vedkender, at der er en problemstilling, men han mener også, at det er en svær beslutning at træffe, om hvorvidt kampen skulle spilles eller ej.

Herrehåndboldligaen, 20. runde

Fredericia Håndboldklub - Skanderborg Aarhus Håndbold 25-24 (9-12)

Skanderborg Aarhus: Thomas Arnoldsen 6, Lars Skaarup 5, Thor Christensen 4, Morten Hempel Jensen 3, Hákun West av Teigum 3, Morten Balling 2, Mathias Bitsch 1.

Fredericia: Cornelius Kragh 8, Jakob Frederiksen 4, Kristian Stoklund 3, Mads Christiansen 3, Anders Kragh Martinusen 2, Nicolaj Nørager 2, Rasmus Meyer 2, Nikolaj A. Nielsen 1.

Udvisningsminutter: Skanderborg Aarhus: 8, Fredericia 6

Redningsprocent: Skanderborg Aarhus Håndbold: Kristoffer Laursen 31 % (7/23), Salah Boutaf 22 % (2/9). Fredericia: Emil Tellerup 38 % (14/37), Jens Fredsgaard 100 % (3/3)

Kampen undervejs: 2-2, 3-8, 6-12, 15-15, 19-19, 24-22, 25-24.

Tilskuertal: 0 i thansen Arena, Fredericia. 

Holdet har blandt andet sørget for at holde smitten væk ved blandt andet at køre i privatbiler til udekampen mod Kolding.

- Jeg tænker, at jeg er rigtig glad for, at jeg ikke skal sidde med beslutningen om, hvorvidt der skal spilles eller ej. Da jeg kom her i dag, vidste jeg, at vi skulle spille, og så har det været vores fokus. For os er det rart at spille, når vi ikke har nogen tilfælde, for vi kan ende med at få corona på et senere tidspunkt, og så bliver vores kampprogram endnu mere komprimeret, siger Jesper Houmark.

Også kampen mellem GOG og Aalborg blev torsdag aften gennemført.

Dansk Håndbold Forbund har flere gange givet udtryk for, at det er svært at rykke ved kampene, da kalenderen i forvejen er presset i foråret. Derudover er Divisionsforeningen af den holdning, at de kampe, som kan spilles, bør spilles. Altså at man ikke skulle aflyse de netop overståede julerunder.

Andre steder i herrehåndboldligaen har der også været problemer henover juledagene. GOG og Mors-Thy meldte begge fra til kampene mod Skanderborg Aarhus på grund af corona, og torsdag aften skriver JydskeVestkysten, at der er 12 smittede i Sønderjyske.

Kampen torsdag var Skanderborg Aarhus' sidste i 2021. De ligger nummer fire i herrehåndboldligaen.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce