Annonce
AGF

Bundu-hattrick sender AGF op på tredjepladsen

AGF møder AaB klokken 12.00 søndag. Foto: Ernst van Norde/Scanpix
AGF vandt for fjerde Superligakamp i træk, da AaB blev sendt hjem til Aalborg med et nederlag på 0-3.

FODBOLD: For dem, der holder af at se Mustapha Bundu i AGFs hvide trøje, er det nok meget godt, at transfervinduet smækkede i forleden.

Kantspilleren var nemlig i forrygende spillehumør søndag, da AGF besejrede AaB 3-0 i Superligaen. Sierraleoneren scorede alle tre mål.

Han gjorde det til 1-0 allerede efter seks minutter. AGF kombinerede flot midt på banen. Bror Blume stak Bundu i dybden, og hurtigløberen sprintede fra alt og alle, lagde bolden over til venstrebenet og sparkede den hårdt i mål.

En halv time senere gentog han øvelsen. Denne gang fra venstre side hvor han løb fra sin direkte modstander. Alene med målmanden trillede han stille og roligt bolden i mål.

Det blev 3-0 i anden halvleg da Mustapha Bundu scorede på det straffespark, som Patrick Mortensen havde tilkæmpet sig.

Sejren var ikke et mål for lille for AGF, der kontrollerede begivenhederne fra start til slut mod et AaB-hold, der måtte undvære ligaprofilen Lucas Andersen.

Med sejren kravler AGF op på tredjepladsen i Superligaen, hvilken de dog kan fravristes af senere kampe i runden.

I kampen gav AGF comeback til Aleksandar Jovanovic og debut til Gift Links, der fik de sidste ti minutter uden at gøre væsen af sig.

Annonce

Genlæs liveblog:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce