Annonce
AGF

Minut for minut: AGF vandt igen - denne gang over Esbjerg

Jakob Ankersen, AGF (7) ved 1-0 3F Superliga-Fodbold AGF - Esbjerg f B Ceres Park ( Aarhus Stadion). Aarhus, søndag 1 september 2019. (Foto: Ernst van Norde/Scanpix 2019)

FODBOLD: AGF vandt tredje sejr på stribe, da århusianerne slog Esbjerg fB 1-0 på hjemmebane.

Jakob Ankersen blev matchvinder med et mål efter 40 minutter i en kamp, hvor gæsterne ellers havde de største målchancer.

David Nielsen havde blot lavet en enkelt ændring i forhold til 3-0-sejren i Brøndby for en uge siden. Efter endt karantæne var Nicolai Poulsen igen i stand til at passe midtbanen, hvorfor Zach Duncan tog plads på bænken.

Og århusianerne gik også til kampen som i sidste uges udekamp, selvom der denne gang var tale om en modstander fra bunden af rækken på hjemmebane.

AGF stod dybt og forsvarede og lurede på kontramuligheder. Da Esbjerg heller ikke var specielt interesseret i at blæse frem ad banen, fik de 10.000 tilskuere en låst første halvleg at se.

Det var dog gæsterne, der skabte de fleste chancer – oftest efter dødbolde. Tættest på var de i en dobbelt-situation hvor Joni Kauko endte med at heade bolden over mål helt fri.

AGFs målmand William Eskelinen havde dog også flere redninger. Han måtte dog udgå i pausen med en skaden i læggen. Og i det hele taget var det en dyr kamp for AGF på den front da også Nicklas Helenius blev skadet med hvad der så ud til at vær en slem ankelskade.

På trods af chanceovertaget var det AGF, der var foran ved pausen.

Bror Blume viste spilintelligens og fandt Mustapha Bundu på kanten. Bundu afsluttede og Jeppe Højbjerg kunne blot halvklare. Derfor var det nemt for Jakob Ankersen at lunte ind i feltet og trille bolden i det tomme mål.

Efter pausen forsvarede AGF føringen uden at den indskiftede målmand Kasper T. Kristensen for alvor kom i aktion.

Med sejren har AGF nu 10 point for de seneste fire kampe og i alt 11 point for otte kampe.

Annonce
AGF's cheftræner David NielsenArkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce