Annonce
AGF

Minut for minut: AGF vandt igen - denne gang over Esbjerg

Jakob Ankersen, AGF (7) ved 1-0 3F Superliga-Fodbold AGF - Esbjerg f B Ceres Park ( Aarhus Stadion). Aarhus, søndag 1 september 2019. (Foto: Ernst van Norde/Scanpix 2019)

FODBOLD: AGF vandt tredje sejr på stribe, da århusianerne slog Esbjerg fB 1-0 på hjemmebane.

Jakob Ankersen blev matchvinder med et mål efter 40 minutter i en kamp, hvor gæsterne ellers havde de største målchancer.

David Nielsen havde blot lavet en enkelt ændring i forhold til 3-0-sejren i Brøndby for en uge siden. Efter endt karantæne var Nicolai Poulsen igen i stand til at passe midtbanen, hvorfor Zach Duncan tog plads på bænken.

Og århusianerne gik også til kampen som i sidste uges udekamp, selvom der denne gang var tale om en modstander fra bunden af rækken på hjemmebane.

AGF stod dybt og forsvarede og lurede på kontramuligheder. Da Esbjerg heller ikke var specielt interesseret i at blæse frem ad banen, fik de 10.000 tilskuere en låst første halvleg at se.

Det var dog gæsterne, der skabte de fleste chancer – oftest efter dødbolde. Tættest på var de i en dobbelt-situation hvor Joni Kauko endte med at heade bolden over mål helt fri.

AGFs målmand William Eskelinen havde dog også flere redninger. Han måtte dog udgå i pausen med en skaden i læggen. Og i det hele taget var det en dyr kamp for AGF på den front da også Nicklas Helenius blev skadet med hvad der så ud til at vær en slem ankelskade.

På trods af chanceovertaget var det AGF, der var foran ved pausen.

Bror Blume viste spilintelligens og fandt Mustapha Bundu på kanten. Bundu afsluttede og Jeppe Højbjerg kunne blot halvklare. Derfor var det nemt for Jakob Ankersen at lunte ind i feltet og trille bolden i det tomme mål.

Efter pausen forsvarede AGF føringen uden at den indskiftede målmand Kasper T. Kristensen for alvor kom i aktion.

Med sejren har AGF nu 10 point for de seneste fire kampe og i alt 11 point for otte kampe.

Annonce
AGF's cheftræner David NielsenArkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce