Annonce
Østjylland

Liverpool blev Europas mest suveræne mesterhold

Tommy Poulsen
Annonce

Med et forspring på 18 points blev Liverpool Europas mest suveræne mesterhold.

Liverpool nåede ikke de magiske 100 points, men sluttede med 99 points for 38 kampe, mens Manchester City på andenpladsen nåede 81 points.

Til gengæld blev Manchester City Europas mest scorende tophold med 102 mål, mens Liverpool nøjedes med at score 85 mål.

For flere måneder siden sagde Pep Guardiola til Jürgen Klopp på et pressemøde:

- Du er velkommen til at tage mesterskabet i år, men så bytter vi, så vi tager Champions League.

Det er stadig en mulighed.

Bayern München var suveræn i tysk fodbold med 82 points for 34 kampe og et forspring på 13 points ned til Borussia Dortmund med 69 points.

Bayern nåede præcist 100 mål, mens Dortmund lavede 84.

Den tidligere dortmunder Robert Lewandowski var igen på pletten med en målstrøm og endnu engang topscorer i Bundesligaen. Han har været helt ustyrlig hos Tysklands bedste klubber.

En dansk fodboldtræner tog til Polen for at se på Robert Lewandowski, før han kom til Dortmund, men vendte hjem igen: - Nej, han er ikke noget særligt.

Mon ikke han fortryder i dag!


Liverpool nåede ikke de magiske 100 points, men sluttede med 99 points for 38 kampe, mens Manchester City på andenpladsen nåede 81 points.


FC Midtjylland blev dansk mester med 82 points for 36 kampe foran FC København med 68 points- et forspring på 14 points. Brian Priske tropper scorede 61 mål.

Juventus topper i Italien med 83 points efter et nederlag i sidste runde mod Roma, Inter sluttede med 82 efter 2-0 over Atalanta, mens Atalanta er mest scorende med 98 mål. Juventus har kun lavet 76. Atalanta havde chancen for at nå 100 mål i den sidste kamp mod Inter, men fik ikke scoret i kampen om andenpladsen.

Jürgen Klopp blev Europas mest suveræne mestertræner i den forløbne sæson med et forspring på 18 points. Foto: Scanpix.

Real Madrid blev spansk mester med 87 points for 38 kampe, fem mere end Barcelona, og Karim Benzema og co. scorede 70 mål.

Club Brugge blev belgisk mester med 70 points foran Jess thorups tropper fra Gent, der blev nummer to med 55 points. Belgien afblæste turneringen efter 29 kampe, dvs. en kamp før de havde mødt hinanden to gange, og man droppede slutspillet og kårede Club Brugge, Brian Priskes tidligere klub, som belgisk mester for 17. gang.

Paris St. Germain blev suveræn fransk mester endnu engang med 68 points foran Marseille med 56 points. Den franske turnering blev heller ikke færdigspillet, og det gav en del ballade omkring nedrykningen.

I Tyrkiet vandt Istanbul med 69 points foran Gøran Sørloths Trabzonspor, der fik 65 points for de 34 runder. De to hold lå side om side i slutfasen. Gøran Sørloth blev topscorer.

I Portugal lå FC Porto og Benfica også side om side, men FC Porto tog stikket hjem med 82 points forn 34 kampe, mens Benfica fik 77 points.

I Schweiz løb Bent Christensens tidligere klub Young Boys med titlen for trdje år i træk med 70 points foran St. Gallen med 65 points. Bent Christensen, tidligere træner i Odder, nu træner i HIK, oplever sin gamle klub som toppen af alpelandet som schweizisk mester. Young Boys, der havde Stephane Chapuisat som spiller og senere som leder, lavede 76 mål.

I Grækenland vandt Olympiakos titlen med 88 points foran PAOK Saloniki, som VB mødte i Europa Cup i 1978/79, med 72 point.

Rasmus Nissen Kristensen var suveræn med Red Bull Salzburg i Østrig med et solidt forspring foran AGF'eren Jørn Bjerregaards gamle klub Rapid Wien.

Ferencvaros, Kjartan Finnbogasons tidligere klub, var suveræn i Ungarn og vandt foran Videoton, der var ni points efter.

Slavia Prag blev mester i Tjekkiet med et forspring på otte points foran Pilzen.

Legia Warszawa, sommødte AGF i Europa Cup'en i 60'erne, blev polsk mester med 10 points foran Piast.

Dinamo Zagreb vandt titlen i Kroatien foran Rijeka.

Sverige og Norge spiller kalenderturnering. I Norge er der lagt op til en duel mellem Bodø-Glimt og de forsvarende mestre fra Molde om titlen, og i Sverige slås IFK Norrköping med Rasmus Lauritsen, tidligere Vejle-spiller, og Malmø med tre danskere og dansk træner i Jon Dahl Tomasson.

Det har været et puslespil at få færdigspillet de mange ligaer. Belgien og Frankrig var de værste steder, men nu skulle alle være klar til at spille igen, og selv om der er planlagt en sen premiere i september de fleste steder, skulle alle kunne nå at spille færdig, inden det går løs med EM, bl.a. i København, i juni 2021.

Den værste forhindring kender fodboldklubberne dog ikke endnu, nemlig hvis corona'en bryder ud igen, værre end vi oplever lige nu. Guderne forbyde det!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce