Annonce
Østjylland

»Livet bliver lidt nemmere, når man accepterer sig selv«

<p>Silas Holst holder 200 foredrag om året, og han gør det godt. Foto: Morten Pape</p>

Silas Holst holdt 300 elever fanget i halvanden time under et foredrag på Odder Gymnasium.

Annonce
Der blev ikke kun talt om alkohol, rusmidler og faren ved de sociale medier, da den årlige Spot ON-dag onsdag blev afviklet på Odder Gymnasium. Mest opmærksomhed fik nemlig Silas Holst, professionel danser og skuespiller. Han holdt et halvanden time langt foredrag og lagde ud med at sige, at hvis de unge havde tænkt sig at sidde og snakke undervejs, så var han den, der var smuttet.
Sådan bliver vejrtrækningen, hvis man ryger. Sine Nortvig prøvede at spille bold, mens hun åndede gennem et sugerør. Det var svært. Foto: Morten Pape
»Det gider jeg simpelthen ikke bruge min tid på,« lød det selvsikkert, inden han gik i gang med at fortælle sin livshistorie.
Annonce

Sprang ud i dansen

Det er en historie om en ung mand, der i sin barndom blev mobbet, fordi han var anderledes fra første skoledag.
Først da han selv erkendte sin homoseksualitet og gjorde den til en del af sin identitet, fandt han ro. Godt hjulpet af dansen som heller ikke just gjorde ham main-stream i de unge år.
»Hvad angår misbrug, drak jeg på et tidspunkt alt for meget kaffe og rødvin, men det stoppede faktisk, da jeg første gang sagde ja til at være med i Vild med Dans. Ikke så meget på grund af dansen, men fordi jeg endelig havde taget mig sammen til at sige ja. Altså havde accepteret, hvem jeg er,« fortalte danseren, der holder 200 foredrag om året.
»Jeg kan godt lide at komme ud til de unge, og jeg synes, det er så fedt, hvis de får fat i lidt af mit budskab,« sagde han til avisen.
Annonce

Unge glemmer kroppen

Ud over at høre foredraget med Silas Holst deltog de unge også i diverse workshops, hvor de talte med politifolk, fysioterapeuter og specialister i de sociale medier.
Hos Jeppe Foldager fra Odder Fysioterapi fik de lov til at spille basket, mens de kun måtte trække vejret igennem et sugerør. En god illustration af, hvad der kan ske med lungerne, hvis man ryger.
»Jeg er med i Spot ON, fordi det giver mening at forebygge fremfor at helbrede. Mange unge er i dag meget dygtige teoretikere, men når de skal tænke kroppen ind i deres tilværelse, så skal der nogle gange et ekstra lille skub til. Det vil jeg gerne give,« sagde fysioterapeuten, der også kunne et trick med at lade eleverne spille basket med et par slørede sikkerhedsbriller, som giver brugeren en fornemmelse af at have en promille på 0,8-1,2.
Temadagen Spot ON er et samarbejde mellem Odder Kommune, Østjyllands Politi, lokale uddannelsestilbud og Lions Club Odder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-Karakterer: Erlykke og Mortensen førte an i stærk offensiv præstation

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce