Annonce
Aarhus For abonnenter

Livet med en depressiv: Vrede, sorg ... og stor forvirring

- Vi plejede at gøre en masse ting sammen, men pludselig måtte jeg tage initiativ til det hele. Senere kunne hun hverken lave mad eller vaske tøj, og alligevel blev hun frustreret, når jeg gik i gang med opgaverne. Men hvad skulle jeg ellers gøre? Jeg kunne jo ikke bare lade tingene ligge. Til sidst kunne hun heller ikke holde ud, at vi talte sammen, når vi spiste. Det var på det tidspunkt, at jeg virkelig begyndte at undre mig, husker Henrik J. Mondrup om dengang depressionen ramte tæt på ham. Anika Leth genkender hans oplevelser. Foto: Flemming Krogh
At være pårørende til en depressionsramt er en tung byrde, som man ikke får megen hjælp til at bære. Det ved Henrik J. Mondrup og Anika Leth om nogen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce