Annonce
Kultur

Livet skal leves 'live': Musikhuset tager et opgør med den passive underholdning

Silas Holst og Sicilia Gadborg skal snart i gang med at træne til "Flashdance - The Musical", som har premiere i Musikhuset 20. april. Foto: Axel Schütt

Kampagne skal gøre publikum opmærksom på kulturen som livskvalitet.

AARHUS: Musikhuset i Aarhus har taget fat på et opgør med vores passive underholdning ved skærmene af den ene og anden slags, telefonen, iPad'en og tv.

Under titlen og med kampagnen "Life is Live" gør Musikhuset opmærksom på, at livet skal leves i virkeligheden og underholdning opleves tæt på dem, der leverer den. Sådan som det sker, når man bevæger sig ud fra sin skærm til scener og kulturhuse.

- De sociale medier trækker svagheder med sig. De gør os passive. At opleve levende kultur giver den højeste livskvalitet. Vær en del af fællesskabet og tæt på kunstnerne. Alle har muligheden, og når vi på et år leverer 500 gratis forestillinger, er det svært at finde en undskyldning for ikke at gøre det, sagde direktør Jan Christensen, da Musikhuset torsdag præsenterede den kommende tids program.

Annonce

Højdepunkter i Musikhuset

Her er udvalgte højdepunkter i Musikhusets program det næste halve år:


 • 31. januar: Giselle - Den Kongelige Ballet
 • 4. april: Bent Fabricius-Bjerre & LiveStrings
 • 13. april: Pernille Rosendahl
 • 20. april - 12. maj: Flashdance The Musical
 • 19. maj: Boston Symphonic Chamber Players
 • 24. og 25. maj: Cirque Éloize SALOO
 • 21. juni: Patti Smith and Band
 • 2. juli: Band of Horses
 • 13. juli: Caro Emerald og Aarhus Jazz Orchestra
 • 13. august: Joshua Bell & St. Martins in the Fields
 • 5.-7. september: Star Wars, A New Hope - Live in Concert
 • 21.-29. september: Tarzan
 • 31. oktober - 2. november 2019 & 16.-18. april 2020: Ringenes Herre Live - Kongen vender tilbage
 • 24. april - 9. maj 2020: Den Skaldede Frisør - The Musical

Se mere om programmet på www.musikhusetaarhus.dk eller i det trykte program, der bliver delt ud til 145.000 husstande i den kommende tid.

Direktør Jan Christensen vil have folk til levende underholdning. Foto: Axel Schütt

Patti Smith kommer

Tre af nyhederne er internationale stjerner som jazzkometen Gregory Porter, Marcus Miller, der spiller bas, og amerikanske Joshua Bell, der er en stor stjerne i klassisk musik. På programmet er også Danmarkspremieren på "Flashdance - The Musical" og udendørs sommerkoncerter med punkrockens dronning Patti Smith og amerikanske "Band of Horses".- Vi er stolte over endnu engang at kunne præsentere et program med stjerner på højt internationalt niveau inden for både rytmisk og klassisk musik samt et væld af arrangementer med dansk og international scenekunst. Vi bestræber vi os på at tilbyde et stort og attraktivt program, så folk prioriterer at opleve kunst og kultur live og sammen med andre, siger Musikhusets kunstneriske chef, Mette Kier.

Kunstnerisk chef Mette Kier kan præsentere kunstnere på internationalt højt plan. Foto: Axel Schütt

Tre musicals

Der ligger en stor tid forude for musicals i Musikhuset med Flashdance 20. april-12. maj, Tarzan 21.-29. september og næste år "Den skaldede frisør" 24. april-9. maj. Under "Tarzan" bliver hele Store Sal skabt om til en jungle.

Sicilia Gadborg siger, at hun glæder sig til at hoppe rundt i badedragt i "Flashdance".

- Men det kræver, at jeg holder mig i form, så jeg skal træne, træne og træne og spise grøntsager.

- Der bliver virkelig skruet op for dansen i musicalen, siger Silas Holst, der også er med i "Flashdance" og i øvrigt er rutineret i musicals og dans.

De store koncerter til film kan opleves, 5.-7. september med "Star Wars, A New Hope", 31. oktober-2. november 2019 og 16.-18. april 2020 med "Ringenes Herre Live - Kongen vender tilbage". Aarhus Symfoniorkester spiller, mens filmen ruller over lærredet, og det er eftertragtede forestillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Soloen er i højsædet på Gruppe 38

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce