Annonce
Østjylland

Livredderne åbner for badesæsonen på Saxild Strand

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er fra næste fredag klar ved Saxild Strand og 36 andre strande og havnebade i hele landet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
26. juni er de specialuddannede kystlivreddere fra TrygFonden Kystlivredning igen klar i livreddertårnet på Saxild Strand.

Saxild: Sommerferien er lige om hjørnet, og i år forventes det, at sommerlandet og strandene særligt bliver fyldt med danske turister.

Og selvfølgelig er kystlivredderne fra TrygFonden Kystlivredning også i år klar til at byde velkommen på strandene og hjælpe alle badegæsterne med at få en god og tryg tur i vandet.

Første dag med livreddere ved Saxild Strand er fredag 26. juni - og de bliver der hele skolernes sommerferie.

Annonce

Brug også strandturene til at lære at svømme

Som vanligt er livredderne klar med alt fra gode råd om revlehuller til fralandsvind, og de har førstehjælpsudstyret parat til både mindre behandlinger og redningsaktioner, hvor personer er i livsfare.


Livredderne har konstant øje på, hvad der foregår i området mellem flagene, så hvis man kommer i nød, er der størst chance for, at det hurtigt bliver opdaget, hvis man bader der.

Anders Myrhøj, TrygFonden


- Vi håber, at vejret er med os, så alle, der nyder sommeren i Danmark i år, kan komme ud og opleve de danske strande, når de er bedst. I Danmark er vi omgivet af vand, og det betyder, at det er vigtigt at lære at svømme og begå sig sikkert i vandet og kunne træde til, hvis andre har brug for hjælp. Hvis man endnu ikke kan svømme eller har børn, der skal til at lære det, er det oplagt også at bruge strandturene til at øve sig, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Annonce

Det er mest sikkert at bade mellem flagene

På strandene markerer livredderne med to rød-gule flag i vandkanten det område, hvor de holder særligt øje, og hvor det derfor er mest sikkert at bade.

- Livredderne har konstant øje på, hvad der foregår i området mellem flagene, så hvis man kommer i nød, er der størst chance for, at det hurtigt bliver opdaget, hvis man bader der, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

De 5 baderåd

1. Lær at svømme

2. Gå aldrig alene i vandet

3. Læs vinden og vandet

4. Lær stranden at kende

5. Slip ikke børnene af syne

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er til stede på 37 strande og havnebade hver dag kl. 10-18 fra 26. juni til 19. august.

I 2019 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 67.480 indsatser, hvoraf de 12 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare.

TrygFonden Kystlivredning opfordrer alle badegæster til at holde sig løbende orienteret om myndighedernes anbefalinger i forhold til forebyggelse af coronasmitte og respektere de regler og anbefalinger, der måtte være. Lyt også til de opfordringer, som kystlivredderne måtte komme med i forhold til badesikkerhed og det at skabe en god og tryg oplevelse for alle ved vandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lup på køkken, jordvarme og ridebane: Dan Jord involveret i stor svindelsag i boligforening

Annonce