Annonce
Aarhus

Livredderne har travlt ved de østjyske strande: Ung kvinde i livsfare ved Moesgaard Strand

Livredderne har forrygende travlt i Østjylland. 30. juli måtte de hjælpe en ung kvinde, der blev fundet livløs på Moesgaard strand. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard/Scanpix

Trygfondens livreddere har fortsat styrtende travlt ved de østjyske badestrande. Især fralandsvinden har det med at snyde badegæsterne.

AARHUS: Selv om vejret måske ikke har været helt så prangende som i forrige uge, har livredderne stadig travlt ved de østjyske strande.

I uge 30 slog man rekord med hele 2.532 indsatser. Tallet for uge 31 lyder på 1.863 indsatser. Heraf var én livreddende.

- Vi oplever stadig et meget højt aktivitetsniveau, så vi har haft forrygende travlt, fortæller Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Den ene livreddende aktion i uge 31 i Østjylland fandt sted på Moesgaard Strand. Her fandt en badegæst en ung kvinde på stranden omkring 150 meter syd for livreddertårnet. Kvinden var bevidstløs og trak ikke vejret. Livredderne behandlede den unge kvinde, indtil lægeambulancen kom og tog over.

Annonce

Om livreddernes indsatser


  • Livreddende aktioner, hvor det vurderes, at en eller flere personer var i livsfare.
  • Førstehjælpsaktioner, eksempelvis snitsår, skader efter møde med brandmænd, bistik, forstuvninger og dehydrering.
  • Forebyggende indsatser, hvor livredderne har været ude i vandet for at advare folk, der eksempelvis har taget en luftmadras/gummibåd/badedyr med i vandet ved fralandsvind, eller få dem til at svømme tættere på land.
  • Oplysende indsatser, hvor livredderne har været i kontakt med badegæster om de lokale forhold på stranden, de fem baderåd, og hvad man skal være opmærksom på i vandet.

Badedyr driver til havs

Ellers har livredderne haft travlt med både førstehjælps- og forebyggende aktioner. Ifølge Anders Myrhøj er det en bred vifte af ting, som får badegæster i problemer.

- I Østjylland har vi haft problemer med fralandsvinden. Folk kommer i problemer, når de på deres luftmadrasser og oppustelige badedyr driver til vands, siger driftchefen.

Livredderne har desuden måttet tage sig af en del ildebefindende. Både på stranden og i vandet.

- Alle vil gerne svales af. Og i år kommer der ekstra mange på stranden. Folk der først gider bade, når vandet når en temperatur på 20 til 22 grader, de kommer jo for første gang i fire år. Og det er alt sammen med til at skabe ekstra aktivitet for vores livreddere, siger Anders Myrhøj.

På kortet herunder kan du se hvor mange indsatser der har været ved strandene i Østjylland.

Holder fast i sæsonslutning

Den endelige statistik for livreddernes arbejde ved de danske strande kommer først, når sæsonen er slut 22. august. Her har livredderne sidste arbejdsdag undtagen ved havnebadet i Aarhus. Her fortsætter man måneden ud.

Og selv om meteorologer og vejrudsigter lyder som en plade, der er gået hak i, holder man fast i, at livredderne har sidste arbejdsdag 22. august.

- Vi er desværre ikke i en situation, hvor vi har livreddere nok til, at vi kan udvide sæsonen alt efter vejrgudernes humør. Ligesom vi ikke kunne være der i maj og det meste af juni, hvor solen bragede løs, så kan vi heller ikke være der efter 22. august, selv om det gode vejr skulle fortsætte. Mange af vores livreddere er unge mennesker, der skal tilbage og passe deres studier, forklarer Anders Myrhøj.

TrygFonden har cirka 200 kystlivreddere på 36 strande og havnebade rundt om i Danmark. De rød-hvide livreddertårne åbnede 29. juni og er bemandet mellem klokken 11 og 19 hver dag frem til 22. august. Undtaget er havnebadet i Aarhus, som har livreddere frem til sæsonen slutter 31. august.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce