Annonce
Aarhus

Livsfarlig spadseretur: Fodgængere bruger letbaneskinner som fortov

Det er blandt andet her ved Lystrup, at letbanen advarer folk krafitigt mod en gåtur på skinnerne. Det er livsfarligt. Foto: Letbanen/Jens Hasse/Chili

Selv om Aarhus Nærbane midlertidigt er nedlagt, fordi der etableres el, er det livsfarligt at gå på skinnerne, advarer letbanen. Der kommer nemlig fortsat tog.

AARHUS: Aarhus Letbane advarer nu kraftigt århusianere, østjyder og andet godtfolk om at gå langs Aarhus Nærbanes skinner, selv om banen midlertidigt er nedlagt.

Mange bruger skinnerne som udflugtsmål for en gåtur, men det kan være livsfarligt. Der kører nemlig stadig testtog og arbejdsvogne på skinnerne.

Fodgængere på afveje kan blive ramt af både arbejdskøretøjer og de nye letbanetog på test-kørsel på den 100 kilometer lange strækning i og omkring Aarhus, advarer Aarhus Letbane der nu omdanner den gamle nærbane.

26. august lukkede Aarhus Nærbane. Siden har der ikke regelmæssigt kørt tog på strækningerne mellem Aarhus og Grenaa samt Aarhus og Odder. Det har fået flere til at krydse skinnerneude midt på baneterrænet - eller sågar bruge den nedlagte nærbane som gangsti, er letbanens erfaring.

Men det er livsfarligt, lyder advarslen fra Aarhus Letbane.

- Det er både forbudt og alt, alt for farligt. Selv om der ikke længere kører nærbanetog på strækningerne mod Odder og Grenaa, kan man komme helt galt afsted. Vi er nemligved at omdanne den gamle nærbane til letbane, og det betyder, at man pludselig kan blive overrasket af store jernbanekøretøjer, der er ude for at justere skinner eller hænge kørestrøm op til de kommende letbanetog, siger Claus Pedersen, sikkerhedschef i Aarhus Letbane.

Letbane genåbner i oktober

Andre steder kan man risikere at møde et af de nye letbanetog. Selv om den gamle nærbane først genåbner som letbane i oktober 2017, bruges strækningen flere steder til testkørsel af de nye letbanetog.

Det betyder, at man pludselig kan blive overrasket af et eldrevet og meget lydsvagt letbanetog, der kommer kørende med høj fart.

- Jeg kan ikke advare nok mod at krydse eller gå på den gamle nærbane. Vores nye letbanetog kører på strøm og er så lydsvage, at når du endelig hører dem, er det for sent, forklarer Claus Pedersen.

Der er opsat afspærringer flere steder på strækningen, men Aarhus Letbane har flere steder konstateret, at de ikke bliver respekteret.

- Det er faktisk meget enkelt: Man skal ikke gå på skinnerne, kun krydse banen, hvor det er markeret og sikkert, se sig for og selvfølgelig altid respektere skilte og afspærringer, så sker der ikke noget.

Aarhus Nærbane er næsten 100 kilometer lang, og både arbejdet med at omdanne den til letbane og testkøre letbanetog bevæger sig hele tiden rundt på den lange strækning. Man skal med andre ord ikke lade sig narre af, at der i en længere periode ikke kører tog på en bestemt strækning.

- Vores klare råd er: Respekter skilte og afspærringer og gå aldrig over eller på skinnerne på den gamle nærbane. Det er livsfarligt, fastslår Claus Pedersen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Det bliver dyrere at komme af med skraldet: Se hvor meget mere du skal betale efter nytår

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Alarm 112

Ledende rockermedlem i Aarhus dømt for omfattende hashhandel

Aarhus

Dagens corona-tal: Aarhus nærmer sig nyt rundt tal

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Debat

Ergoterapeuterne opfordrer: Hold op med at tænke i sygeplejersker, tænk i patienter

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Alarm 112

Indbrud i smykkebutik i Bruuns Galleri: Truede centervagt med kniv

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Erhverv

Farvel til jobbet: Så mange århusianere har søgt Arne-pension

Annonce