Annonce
Kultur

Livsglæden vågner hver morgen kl. 5: Yes, nu skal jeg skrive

Kirsten Brun har arbejdet som pædagog, men elsker at skrive. Foto: Axel Schütt

Kirsten Brun gik på efterløn, blev forfatter og skriver hver dag. Nu har hun kriminovelle med i ny bog.

Annonce

AARHUS: Uden vækkeur vågner Kirsten Brun mellem kl. 5 og 6 og tænker: Yes, nu skal jeg op for at skrive. Sådan er det hver dag i huset på Strandbyvej i Risskov. Også lørdag og søndag.

Siden den 63-årige pædagog gik på efterløn, har hun skrevet, og endnu et bidrag fra hende er netop udkommet i en bog. Hvor hun tidligere har skrevet et par romaner, er det denne gang en novelle. En krimi, som er en af otte i samlingen "Mord på bestilling". Otte forskellige forfattere giver deres bidrag. Byens Forlag i Aarhus står bag.

Forlaget valgte de otte bedste bidrag fra en konkurrence på Bogforum i København. De otte skulle finde på et mord, men kunne ikke selv bestemme hvor, hvordan eller hvorfor. Det er blevet til "Mord på bestilling".

Bogen

"Mord på bestilling". Er udkommet på Byens Forlag, Aarhus. Pris: 260 kr. Otte forskellige forfattere har skrevet en kriminovelle.

Annonce

Ramt af nemesis

For Kirsten Brun skulle mordvåbnet være en Fiat 500 anno 1965 og motivet, at naboen konsekvent parkerede, så han fyldte to parkeringspladser.

- Jeg følte mig ramt af nemesis, da jeg fik mordvåben og motiv. Jeg har engang kørt min svigermors arm over, da jeg var ved at bakke langs en fortovskant, og hun faldt ind under bilen, forklarer hun.

En historie om utroskab har forfatteren føjet oven i motivet.

Krimien handler om en mand, hvis mor har styret ham. Han køber ind for at begå mordet, men i novellen er mordet overflødigt.

Annonce

Job i Bosnien

Kirsten Brun er fra Hobro, og da skolen var færdig skulle hun enten til Aalborg eller Aarhus for at uddanne sig.

Det blev Aarhus, og hun har altid elsket byen. Hun uddannede sig til pædagog og har siden taget en master i rehabilitering af flygtninge. Hun har 1992-93 været udsendt i Bosnien, hvor hun for Red Barnet har stået for projekter med børn. Hun har siden været leder af asylcentre i Vestjylland for Dansk Flygtningehjælp.

I nogle år boede familien i Odense, og da datteren var færdig med skolen, kom hun på efterskole i Femmøller, og så kunne det ikke gå hurtigt nok med at komme tilbage til Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce