Annonce
Aarhus

LO-formand stopper efter julefrokost-ballade

Ole V Christiansen stopper brat efter fire år som formand for LO Aarhus. Det har bestyrelsen i LO Aarhus indgået en aftale med ham om. Avisen erfarer, at baggrunden er formandens opførsel til en julefrokost for LO-ansatte.Foto: Axel Schütt

Ole V. Christiansen er færdig som formand for LO Aarhus. Bestyrelsen har indgået en aftale med ham om, at han træder tilbage af personlige årsager. På et ekstraordinært møde i LOs repræsentantskab skal der nu vælges ny formand.

Annonce

AARHUS: LO Aarhus skifter formand i utide. Ole V. Christiansen stopper på posten som en konsekvens af flere episoder til en julefrokost for LO-ansatte i december.

Repræsentantskabet i LO Aarhus er indkaldt til ekstraordinært møde 18. februar. Her er der ét punkt på dagsordenen: Valg af ny formand.

Næstformand i LO Aarhus, Gert Due, ønsker ikke at komme nærmere ind på baggrunden for det pludselige formandsskifte men siger:

- Vi har lavet en aftale med Ole Christiansen om, at han træder tilbage af personlige årsager.

Vi har lavet en aftale med Ole Christiansen om, at han træder tilbage af personlige årsager.

Gert Due, næstformand LO Aarhus

Fra LO til FH

LO Aarhus ejes af 21 fagforeninger i Aarhus, der betaler et kontingent til LO Aarhus. Fagforeningerne repræsenterer 47.000 medlemmer fordelt på fagforeningerne i Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommune. På landsplan er LO og FTF fusioneret 1. januar i år under navnet FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation - med den hidtidige LO-formand, Lizette Risgaard, i front.

Lokalt skal fusionen gennemføres i den kommende to-års periode, hvor LO Aarhus altså kommer til at indgå i en eller anden form for FH Aarhus.

Udover store LO-forbund som HK, 3F, FOA og Dansk Metal er store FTF-organisationer som Danmarks Lærerforening, BUPL, Dansk Sygeplejeråd og Politiforbundet blandt de omkring 80 medlemmer af den nye hovedorganisation.

Samlet omfatter den nye hovedorganisation 1,4 mio. lønmodtagere.

Annonce

Uacceptabel opførsel

Ifølge avisens oplysninger har bestyrelsen for LO Aarhus på flere ekstraordinære møder den seneste måned drøftet Ole V. Christiansens fremtid som LO-formand.

Baggrunden er ifølge avisens kilder, at LO-formanden opførte sig uacceptabelt til en julefrokost for ansatte i LO Aarhus midt i december.

Han skulle ifølge avisens kilder have mere end tjattet til en mandlig ansat og derudover have forulempet en kvindelig medarbejder.

I første omgang besluttede bestyrelsen, at Ole V. Christiansen kunne fortsætte som formand med visse begrænsninger, men sagen er altså nu endt med en aftale om, at han fratræder posten som fuldtidsansat formand for omkring 47.000 LO-medlemmer i Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommuner.

Annonce

En personalesag

Er der indgået en fratrædelsesaftale med Ole V. Christiansen?

- Det kan jeg ikke udtale mig om. Der er tale om en personalesag, hvor vi har aftalt, at Ole V. Christiansen træder tilbage af personlige årsager, siger Gert Due.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra andre medlemmer af bestyrelsen i LO Aarhus, men de henviser til, at kun næstformand Gert Due må udtale sig om sagen.

Heller ikke Ole V. Christiansen har nogen kommentarer til, hvorfor han stopper. Til avisen siger han:

- Det må du tale med næstformanden, Gert Due, om. Aftalen er, at det er ham, der udtaler sig på LOs vegne.

Annonce

Ingen officielle kandidater

Ole V. Christiansen blev valgt som formand for LO Aarhus i 2015 og havde inden da en lang faglig karriere bag sig blandt andet som gruppeformand for 3F Anlæg & Byg, Rymarken.

Gert Due oplyser, at der endnu ikke er nogen officielle kandidater til den ledige formandspost.

Hvad med næstformanden? Kunne han ikke tænke sig at blive LO-formand?

- Så skulle jeg jo stoppe som fuldtidsansat formand for SL - Socialpædagogernes Landsforbund - i Østjylland, og det har jeg ikke lyst til, siger Gert Due.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce