Annonce
Østjylland

Lockout-nødberedskabet til de svageste: Vi gør kun det, vi absolut skal

Der vil blive taget hånd om de ældre, syge og handicappede under en lockout, men man skal ikke forvente mere hjælp end den allermest nødvendige. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix

Kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen lover, at syge, ældre og handicappede vil få den nødvendige hjælp under en lockout.

Annonce

Horsens: Mens arbejdsmarkedets parter forhandler med forligsmanden bag lukkede døre, er man på rådhuset i Horsens i fuld gang med at forberede sig på en eventuel strejke 4. april og en efterfølgende lockout seks dage senere.

Det fortæller Peter Sinding Poulsen, kommunaldirektør i Horsens Kommune.

- Vi ved jo ikke, hvad det ender med, men vi er nødt til at forberede os. Vi kan ikke stå på dag ét af en lockout og dér finde ud, hvordan vi skal passe på ældre og handicappede borgere, der har brug for hjælp, siger han.

Kommunen forhandler lige nu med de lokale fagforeninger om etableringen af et nødberedskab for kommunens svageste borgere.

- Niveauet af et nødberedskab afstemmes også nationalt, men lokalt ved vi godt, hvor det brænder på. Når det er sagt, vil der selvfølgelig blive droslet meget ned på den offentlige service. Vi rører ikke ved fundamentet, men vi gør kun det, vi absolut skal, siger Peter Sinding Poulsen.

Niveauet af et nødberedskab afstemmes også nationalt, men lokalt ved vi godt, hvor det brænder på. Når det er sagt, vil der selvfølgelig blive droslet meget ned på den offentlige service.

Peter Sinding Poulsen, kommunaldirektør, Horsens
Kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen og kolleger på rådhuset forhandler i disse dage med de lokale fagforeninger om etableringen af et nødberedskab under en eventuel lockout. Arkivfoto
Annonce

Borgmester håber på forlig

Borgmester Peter Sørensen (S) anerkender, at han har en dobbeltrolle som loyalt medlem af KL, der anbefaler en lockout, og som borgmester for kommunens borgere.

- Som borgmester er det ikke min opgave at blande mig i en arbejdskamp. Det, jeg kan sige, er, at det først og fremmest er mit håb, at man finder frem til en løsning, som alle parter kan se sig selv i, så det ikke bliver nødvendigt med en lockout. Ingen borgere profiterer på en konflikt, men man må bare anerkende, at sådan er den danske model, og jeg har respekt for, at der er en arbejdskamp i gang, siger Peter Sørensen.

Borgmesteren har ikke selv et bud på, om forhandlingerne ender med forlig eller strejke/lockout.

- Jeg ved ikke, hvad der sker, for intet må sive ud fra lokalerne. Sådan er betingelserne, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Annonce