Annonce
Horsens

Lodsejere dropper planer om omstridt udstykning i Stensballe

Dette areal øst for Hovmarksvej, Herregårdsparken og Plantagen og andre arealer længere ned mod fjorden er ikke længere aktuelle som boligområder. Lodsejerne, der blandt andet tæller erhvervsmanden Kim Broch-Lips og ejendomsselskabet Casa, har trukket ansøgningen om at få lov til at bygge boliger på jorden. Arkivfoto: Morten Pape
Lodsejerne, der ønsker at udstykke jord øst for tre villaveje i Stensballe, har meddelt kommunen, at de trækker deres ansøgning om at få godkendt jorden til boliger.
Annonce

Horsens: Lodsejerne, der har søgt om lov til at bygge boliger på et areal øst for Hovmarksvej, Plantagen og Herregårdsparken i Stensballe, har i en mail til Horsens Kommune meddelt, at de nu trækker deres ønske om at få lov til at bygge på jorden.

Borgmester Peter Sørensen (S) fortæller om mailen fra lodsejerne på sin Facebook-side, og her lægger han op til, at byrådet nu opgiver at tage området med i den planstrategi, der er i offentlig høring lige nu. Planstrategien er forløberen for kommuneplanen, der endeligt fastlægger, hvor det er muligt at bygge i kommunen.

"Hvad betyder det så? Kort sagt er min indstilling til byrådet, at dette jordstykke helt udgår som muligt bosætningsområde i Stensballe, og at området forbliver, som det er i dag", skriver borgmesteren på Facebook.

- Med mailen fra ansøgeren er jorden ikke længere i spil, og det gælder hele området. Hvis det står til mig, forbliver arealet i Stensballe i fremtiden, som det er i dag, og det er min klare overbevisning, at byrådet er enig med mig i det, siger han til Folkebladet.

Hvis det står til mig, forbliver arealet i Stensballe i fremtiden, som det er i dag, og det er min klare overbevisning, at byrådet er enig med mig i det.

Peter Sørensen (S), borgmester

Annonce

Tvivl om borgermøde i aften

Der har lokalt været stor modstand mod udstyknings-planerne, blandt andet via Facebook-gruppen "Gruppen mod bebyggelse af kystnærhedszonen i Stensballe", der i skrivende stund har 969 medlemmer.

Gruppen havde planlagt et borgermøde i Stensballehallen om sagen torsdag aften, men det er nu usikkert, om borgermødet bliver til noget.

Meldingen fra gruppen var torsdag morgen, at man afventer en klokkeklar melding om, at der ikke bliver bygget på hele det 15,5 hektar store areal, der oprindelig var i spil som udstyknings-område. Får man det i løbet af dagen, vil borgermødet sandsynligvis blive aflyst.

Gruppen meddeler, at man i løbet af torsdagen via Facebook vil melde ud, om borgermødet bliver til noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Menneskekender og hårdtarbejdende analytiker: Fremad-chef baner vejen for en stor karriere

Annonce