Annonce
Byudvikling

Lokal anlægsgartner bliver del af prestigeprojekt på Aarhus Ø: Se billeder af 'Nicoline Hus' her

Nicoline Hus ved Aarhus Ø. Illustration: Bricks
Anlægsgartner OKNygaard, der har adresse i Årslev, har indgået en aftale med totalentreprenør NCC Danmark om udførelse af bund og belægningsarbejde på 'Nicoline Hus'.

AARHUS: Det bliver anlægsgartner OKNygaard, der skal hjælpe til med, at 'Nicoline Hus' ved Aarhus Ø får det udtryk, som det er tiltænkt. Gartnerne skal blandt andet lave bund og belægningsarbejde i terrænet og på tagdækket af prestigeprojektet.

Byggeriets placering i havnemiljøet stiller krav til typen af beplantning, fortæller projektleder hos OKNygaard, Dan Møller Knudsen i en pressemeddelelse.

- Det vindstærke miljø langs havnen har sat store krav til robust og hårdfør beplantning, som samtidig skal stå frodig og grøn hele året. Det bliver forskellige slags græsser, klatreplanter og skyggetolerante plante til strædet mellem bygningerne’, fortæller han.

Annonce


Det vindstærke miljø langs havnen har sat store krav til robust og hårdfør beplantning, som samtidig skal stå frodig og grøn hele året.

Dan Møller Knudsen


Projektlederen tilføjer, at der er hentet inspiration fra Aarhus Midtby i udførelsen af det nye projekt.

- Med inspiration fra Aarhus midtbys gamle karréer med de karakteristiske røde teglsten får belægningen til Nicolinehus et helt særligt udtryk med røde klinker brudt med et linjemønster i betonklinker, men også traditionel betonstensbelægning, græsarmering og chaussesten, lyder det.

Havnemiljøet har stillet store krav til beplantningen på Nicoline Hus. Illustration: Bricks

Anlægsgartneren skal også stå for at installere inventar, fx bænke, cykelstativer, pergola og hegn, affaldsstationer og rundede siddekanter i beton.

Tidligt med i processen

Selvom det først er nu, at der er indgået en kontrakt med totalentreprenør NCC Danmark, så har det århusianske firma fulgt projektet over de seneste to år og har været en del af processen.

- Vi sørger altid for at involvere os så tidligt som muligt, gerne i projektfasen, så vi kan være med til at byde ind på de forskellige opbygninger og løsninger, udtaler Henrik Kjær, som er salgschef hos OKNygaard.

- Det er altafgørende, at man får tænkt hele opbygningen igennem. Tagdækket skal være tæt, for det kan ikke repareres, når først haven er anlagt. Vi skal sikre korrekt afvanding og vægten skal holdes nede samtidig med, at beplantningen har et tilstrækkeligt vækstgrundlag. Der er mange faldgruber ved den type opgave, så det kræver et godt sammenspil mellem alle involverede aktører, fortæller Henrik Kjær.

OKNygaard kommer til at stå for belægningsarbejdet i terrænet og på tagdækket af Nicoline Hus. Illustration: Bricks

OKNygaard er lige nu i gang med den indledende planlægning sammen med NCC og projektets øvrige interessenter for at få logistikken til at gå op og projektet sikkert i hus. Det forventes, at projektet går i gang i medio maj og projektet strækker sig helt ind i 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce