Annonce
Sport

Lokal bokser i raketfart mod verdenstoppen

Enock Poulsen og hans træner Thomas Povlsen arbejder hårdt hver eneste dag på at forberede bokseren på det næste skridt i hans karriere. Foto: Flemming Krogh

Enock Poulsen boksede sig ind i den øverste del af verdensranglisten i sin vægtklasse, da han besejrede den rutinerede franskmand Renald Garrido. Nu har den 26-årige givet sig selv fem år til at blive verdensmester i en af boksesportens stærkeste vægtklasser, super letvægt.

Boksning: Hans talent har været kendt igennem flere år. Den dynamiske og tempostærke bokser fra Odense, Enock Poulsen, var allerede et stort navn, da hentede det ene mesterskab til rekordlisten efter det anden som amatørbokser. 87 kampe blev det i alt til for den hurtige bokser, der var med i kampen om en plads til OL i Rio i 2016, men ikke kom hele vejen.

Den missede kvalifikation placerede ham i et dilemma. Skulle han forblive amatør og satse på en OL-billet til Tokyo i 2020 eller skulle han skifte retning og blive professionel.

Valget faldt på det sidste. En beslutning, han ikke fortryder i dag. Efter sin seneste sejr, den ottende i træk, er Enock Poulsen nemlig et af de mest hotte navne inden for boksesporten lige nu. Han er den blot anden bokser i sin vægtklasse, der har formået at kæmpe sig ind i top-100 i løbet af otte kampe.

- Det er ikke sket i Danmark tidligere. Ikke engang med Mikkel Kessler, siger hans træner Thomas Povlsen.

Han blev træner for den ambitiøse bokser for tre år siden, da han valgte at tage skridtet fra amatør til professionel og har forsøgt at få banket noget mere tålmodighed ind i den unge bokser, som er kendt for at bokse i et usædvanligt højt tempo. En stil, der fungerede glimrende i amatørverden, hvor de bokser tre runder af tre minutter, men kan være potentielt dræbende i den professionelle verden. Her har runderne den samme varighed, men der er langt flere af dem.

- Hvis du bruger alle dine kræfter i de tre første omgange, men ikke lykkes med at slå din modstander ud, så har du altså stadig fem runder tilbage. Det er jo ikke som i fodbold, hvor du kan trække dig tilbage og få lidt luft, blive skiftet ud eller lave en enkelt fejl. I boksning er der kontant afregning og en lille fejl kan jo stoppe det hele, siger Thomas Povlsen.

Han har brugt mange timer op til den seneste kamp på at snakke om netop den problemstilling med Enock Poulsen, der gerne vil ud og vise sit værd.

- Jeg begynder at kede mig oppe i ringen, hvis jeg ikke laver noget. Jeg vil gerne lave nogle slag, så jeg kan få point. Men jeg slog måske lige lidt for mange slag og det kunne jeg godt mærke i femte omgang. Han var en fysisk hård modstander. Jeg gav ham tre til fire slag i ansigtet hver eneste gang, men det virkede som om, at han var ligeglad, siger Enock Poulsen.

Annonce

Blå bog

Navn: Enock Mwandila PoulsenFødt: 24/7 - 1992 i Zambia - Kom til Danmark som fireårig.

Professionel bokser hos Danish Fight Night

Vægtklasse: Super letvægt

Er regerende juniorverdensmester hos IBF

Har bokset otte kampe som professionel og vundet alle sammen.

Er nummer 94 på BoxRec uafhængige verdensrangliste.

Boksede 87 kampe som amatør - vandt 68 af dem

Der knokles hele tiden i de restaurerede træningslokaler ved Fjordsgade Skole. Foto: Flemming Krogh

Et naturtalent

Han har bokset siden han var 10 år og har altid vidst, at det var boksningen, som han gerne ville dyrke. Et naturtalent, der har vist sit værd, men også skal formes på den rigtige måde, så talentet kan rulles ordentlig ud.

- Jeg har altid haft meget energi. Når jeg ikke laver noget, så bliver jeg rastløs. Boksning er den hårdeste sport. Både fysisk og mentalt. Den giver noget indre ro, siger Enock Poulsen, der rykkede teltpælene op i Odense og rykkede til Aarhus for fem år siden.

Dengang var det et klart valg fra hans side om at satse fuldt ud på boksning. En dedikation, der er blevet endnu større med årene, og nu lever og ånder han nærmest 24/7 for sin sport. Han løber om morgenen, tager på arbejde og er ude og bokse igen om eftermiddagen. Sådan er det hver eneste dag.

Næste store opgave for Enock Poulsen bliver i slutningen af november måned, hvor han møder spanske Kelvin Dotel. Den 27-årige bokser er aldrig tidligere blevet stoppet før tid i sin karriere og har blot tre mindre nederlag på sit cv, som også tæller 13 sejre.

- Jeg glæder mig til at tage kampen op med ham. Formen er allerede god fra sidste kamp. Jeg ser frem til at levere en række fremskridt på den tekniske front, fordi jeg denne gang skal møde en anden type modstander. Jeg har mødt en række folk, som kommer af sig selv, så det bliver spændende, hvis jeg denne gang selv skal ind og skabe kampen. Men man kan selvfølgelig aldrig vide, hvordan han helt præcist vil bokse, siger Enock Poulsen om den kommende modstander.

Træner Thomas Povlsen mener, at den unge bokser kan rykke sig ved hjælp af international sparring og modspil udefra.

- For en bokser er det godt at have de her faste rutiner og en livsstil, der passer til sporten, men samtidig er det vigtigt med ny inspiration og at bokse med nogle rutinerede boksere. Det vil kræve to til tre fra udlandet. Hans seneste modstander har faktisk tilbudt at komme til Aarhus helt gratis, fordi han var så imponeret over Enocks teknik. Han sagde, han gerne ville hjælpe ham frem mod verdensmesterskabet, fordi han følte, at Enock kunne gå hele vejen. Det er altså en bokser, der lige har mødt nogle af de bedste og det understreger bare Enocks niveau, siger træneren.

Det er boksning 24/7 for Enock Poulsen. Foto: Flemming Krogh

Lærer hurtigt

Enock Poulsen har givet sig selv fem år til at realisere sin drøm. Studiet er lagt til side og i stedet lever han for at blive den bedste. Og skulle chancen komme, er han klar til at slå til.

- Det var mig selv, der gerne ville have, at det skulle gå stærkt i begyndelsen. Jeg følte mig godt rustet til at tage skridtet, fordi jeg havde haft en lang amatørkarriere. Men det er bare noget helt andet at blive professionel. Det har jeg lært, og det er også derfor, at min udvikling har rykket sig fra kamp til kamp. Jeg lærer hurtigt og har lært af de kampe. Derfor føler jeg mig også klar, siger han.

De bedste i super letvægt er i disse dage fra USA eller Storbritannien. Bedste mand på BoxRecs uafhængige liste er Josh "The Tartan Tornado" Taylor fra Storbritannien.

Enock Poulsens kommende modstander Kelvin Dotel er rangeret som nummer 192 på BoxRec. Han boksede sin seneste kamp i weltervægt, hvilket er vægtklassen lige over super letvægt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce