x
Annonce
Østjylland

Lokal boligbutik er gået konkurs: Ansatte sendt hjem uden løn

Boliginteriørbutikken Room8 har haft til huse et halvt års tid i Randers. Billedet her er fra kædens butik i Aarhus, der ligger på Banegårdspladsen, og som også bliver ramt af konkursen. Foto: Room8
Boligbutikken Room8 i både Randers og Aarhus er gået konkurs. Ejeren af forretningerne mistede troen på projektet, da den franchisekæde, han havde købt sig ind i, gik konkurs i maj.

Randers: Det er kun seks måneder siden, at interiørforretningen Room8 rykkede ind i Torvegade 8 og skabte nyt liv i Randers midtby. Men allerede nu er eventyret igen forbi.

Det står klart, efter anpartsselskabet Room8 Silkeborg/Randers, som står bag butikken, i denne uge er blevet taget under konkursbehandling af skifteretten i Aarhus.

1. juni meddelte butikken i et opslag på de sociale medier, at den var lukket for kunder. Og torsdag i denne uge gik den så ud med nyheden om, at forretningen er gået konkurs og dermed har lukket ned for al handel.

Ifølge kurator på konkursboet, senioradvokat Claus Steen Hansen, er det indehaveren af selskabet, Claus Grønlund, der selv har indgivet konkursbegæringen. Claus Grønlund ejer også selskabet Room8 Aarhus, som har hjemme på Banegårdspladsen i Aarhus, og dermed er det altså begge butikker, som er ramt af konkursen.

- Ejeren af de to selskaber har indgivet en egenbegæring i erkendelse af, at man ikke var i stand til at udbetale løn til medarbejderne eller håndtere regninger fra leverandører og udlejer, efterhånden som de forfaldt, siger Claus Steen Hansen.

Konkurserne betyder, at kunder, der måtte være i besiddelse af gavekort til de to butikker, på nuværende tidspunkt kan regne med, at deres gavekort er værdiløse.

Annonce

Sendte de ansatte hjem

De to Room8-butikker i Randers og Aarhus har siden deres respektive åbninger været en del af en franchisekæde, der blev drevet af et moderselskab ved navn Room8 Retail ApS. Men dén virksomhed gik konkurs i maj, hvilket ifølge kuratoren fik Claus Grønlund til at miste troen på projektet med sine to lokale forretninger.

- Han havde købt sig ind i en franchisekæde. Men da moderselskabet gik konkurs, og kædesamarbejdet døde, røg grundlaget for vareindkøb og markedsføring for hans butikker jo også, siger Claus Steen Hansen.

Derfor valgte Claus Grønlund ifølge kuratoren at sende sine medarbejdere i de to butikker hjem tirsdag 28. maj med meldingen om, at han ikke var i stand til at betale løn til dem den efterfølgende dag. Herefter indgav han de to selskabers egenkonkursbegæringer om onsdagen.

- Det er i omegnen af 10 medarbejdere i de to butikker til sammen, som ikke har fået udbetalt deres løn for maj, siger Claus Steen Hansen

Gælden vil stige

Da Room8 Silkeborg/Randers og Room8 Aarhus' egenkonkursbegæringer blev behandlet i skifteretten i Aarhus, blev det fremlagt, at der var en anslået gæld på en halv million kroner i hvert af de to selskaber.

Men ifølge konkursboernes kurator må det forventes, at gældens størrelse vil stige markant, inden regnestykket er gjort endeligt op.

- Vi har ikke overblik over den samlede gæld endnu. Den kender vi først, når kreditorerne begynder at anmelde. Men det er for eksempel sjældent, at skat ikke har noget til gode i forbindelse med en konkurs, forklarer Claus Steen Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce