Annonce
Østjylland

Lokal boligbutik er gået konkurs: Ansatte sendt hjem uden løn

Boliginteriørbutikken Room8 har haft til huse et halvt års tid i Randers. Billedet her er fra kædens butik i Aarhus, der ligger på Banegårdspladsen, og som også bliver ramt af konkursen. Foto: Room8
Boligbutikken Room8 i både Randers og Aarhus er gået konkurs. Ejeren af forretningerne mistede troen på projektet, da den franchisekæde, han havde købt sig ind i, gik konkurs i maj.

Randers: Det er kun seks måneder siden, at interiørforretningen Room8 rykkede ind i Torvegade 8 og skabte nyt liv i Randers midtby. Men allerede nu er eventyret igen forbi.

Det står klart, efter anpartsselskabet Room8 Silkeborg/Randers, som står bag butikken, i denne uge er blevet taget under konkursbehandling af skifteretten i Aarhus.

1. juni meddelte butikken i et opslag på de sociale medier, at den var lukket for kunder. Og torsdag i denne uge gik den så ud med nyheden om, at forretningen er gået konkurs og dermed har lukket ned for al handel.

Ifølge kurator på konkursboet, senioradvokat Claus Steen Hansen, er det indehaveren af selskabet, Claus Grønlund, der selv har indgivet konkursbegæringen. Claus Grønlund ejer også selskabet Room8 Aarhus, som har hjemme på Banegårdspladsen i Aarhus, og dermed er det altså begge butikker, som er ramt af konkursen.

- Ejeren af de to selskaber har indgivet en egenbegæring i erkendelse af, at man ikke var i stand til at udbetale løn til medarbejderne eller håndtere regninger fra leverandører og udlejer, efterhånden som de forfaldt, siger Claus Steen Hansen.

Konkurserne betyder, at kunder, der måtte være i besiddelse af gavekort til de to butikker, på nuværende tidspunkt kan regne med, at deres gavekort er værdiløse.

Annonce

Sendte de ansatte hjem

De to Room8-butikker i Randers og Aarhus har siden deres respektive åbninger været en del af en franchisekæde, der blev drevet af et moderselskab ved navn Room8 Retail ApS. Men dén virksomhed gik konkurs i maj, hvilket ifølge kuratoren fik Claus Grønlund til at miste troen på projektet med sine to lokale forretninger.

- Han havde købt sig ind i en franchisekæde. Men da moderselskabet gik konkurs, og kædesamarbejdet døde, røg grundlaget for vareindkøb og markedsføring for hans butikker jo også, siger Claus Steen Hansen.

Derfor valgte Claus Grønlund ifølge kuratoren at sende sine medarbejdere i de to butikker hjem tirsdag 28. maj med meldingen om, at han ikke var i stand til at betale løn til dem den efterfølgende dag. Herefter indgav han de to selskabers egenkonkursbegæringer om onsdagen.

- Det er i omegnen af 10 medarbejdere i de to butikker til sammen, som ikke har fået udbetalt deres løn for maj, siger Claus Steen Hansen

Gælden vil stige

Da Room8 Silkeborg/Randers og Room8 Aarhus' egenkonkursbegæringer blev behandlet i skifteretten i Aarhus, blev det fremlagt, at der var en anslået gæld på en halv million kroner i hvert af de to selskaber.

Men ifølge konkursboernes kurator må det forventes, at gældens størrelse vil stige markant, inden regnestykket er gjort endeligt op.

- Vi har ikke overblik over den samlede gæld endnu. Den kender vi først, når kreditorerne begynder at anmelde. Men det er for eksempel sjældent, at skat ikke har noget til gode i forbindelse med en konkurs, forklarer Claus Steen Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];