TRANBJERG: Hos Møllers Gastronomi i Tranbjerg har de langt fra så travlt som normalt.
I hverdagene leverer de ellers mere end 350 kuverter til frokost rundt omkring i byen, men i langt de fleste virksomheder er de ansatte sendt hjem, og det giver færre ordrer i bogen.
Derfor har Jan Møller Johansen, kok og ejer af Møllers Gastronomi, fået en god idé.
I stedet for at lade råvarerne gå til spilde og sende medarbejderne hjem, vil de levere aftensmad til århusianerne for 35 kroner per kuvert.
- Vi er her jo alligevel, og folk skal stadig have noget at spise, siger han.
Måltidet består af en hovedret med salat. Man skal selv varme maden, der leveres gratis til beboere i sydbyen.
- Måske det kan være med til at frigøre ressourcer i nogle familier rundt omkring. For os er det på en måde nemmere end normalt, for vi skal blot levere et måltid, som folk selv varmer op, siger Jan Møller Johansen.
For ham handler det dog mest om at gøre en god gerning, og sørge for, at de allerede bestilte råvarer ikke går til spilde.
- Det handler også om at have hjertet på det rigtige sted, og tilgodese nogle mennesker og nogle behov, siger han.
Takeaway fra Møllers Gastronomi
- Man kan bestille mad til én dag af gangen gennem mailadressen nickie@moellersgastronomi.dk. Maden skal bestilles senest kl. 14 samme dag
- Maden, der består af dagens varme ret med tilbehør og salat, leveres mellem kl. 15 og kl. 17.
- Der leveres (gratis) til følgende steder:
- Viby J
- Højbjerg
- Beder
- Malling
- Mårslet
- Solbjerg
- Kolt/Hasselager
- Stilling
- Tranbjerg
Overvældende interesse
I virksomheden har Jan Møller Johansen ti medarbejdere ansat; kokke, chauffører og opvaskere. Ved stadig at holde gang i butikken, slipper han også for at sende medarbejderne hjem.
- Jeg har en forpligtelse overfor mine medarbejdere. I stedet for at sende den på tvungen ferie - eller i værste fald opsige dem - kan vi på den her måde måske vende det rundt. Vi vil jo gerne beholde dem, siger han.
Selvom Møllers Gastronomi først satte gang i tilbuddet torsdag, er der allerede stor interesse.
- Vi har fået masser af bestillinger allerede, også til på mandag. Selvom det er en lidt trist tid, og på nogle triste vilkår, så er det et sjovt lyspunkt at se, hvor godt folk tager imod det, og hvor stor interessen er, siger Jan Møller Johansen.
Skulle der sidde nogle få derude, og være lidt bekymrede for smitte, kan de være helt rolige.
Ifølge Fødevarestyrelsen er der nemlig ganske lille risiko for at blive smittet gennem fødevarer.
- Vi tager det selvfølgelig helt seriøst med smitte. Vi står ikke op i ansigtet på folk, vi spritter af og vi bruger handsker. Men alt det gør vi i forvejen, så det er ikke fremmed for os, siger Jan Møller Johansen.