Annonce
Østjylland

Lokal efterskole vil give eleverne tid til fordybelse

Hou Maritime Efterskole luger ud i småfag - og tilbyder eleverne at tage to linjefag i stedet for kun ét. PR-foto
Hou Maritime Idrætsefterskole vil gøre oprør mod zapper-kulturen hos de unge og i stedet give plads til fordybelse.

Hou: Fra næste skoleår indfører Hou Maritime Idrætsefterskole et ekstra linjefag til alle eleverne. Målet er at give eleverne chancen for at mestre to discipliner.

- De unge mellem 15-17 år er vokset op med fart på, og de har vænnet sig til, at man hurtigt kan zappe væk fra tingene. Derfor vil vi indføre et ekstra linjefag, så eleverne oplever at kunne fordybe sig i et fag eller i en disciplin og på den måde lærer at mestre en disciplin mere. Det kræver tid at tilegne sig egentlige kompetencer, som eleverne kan bruge resten af livet, og det giver vi nu muligheden for, fortæller Peter Gordon, forstander på HMI, i en pressemeddelelse.

Den nye struktur betyder, at en del af de små fag udgår, så eleverne kan have flere timer i de fag, som virkelig interesserer dem.

Annonce

Mere dybde på to linjer

- De elever, der er virkelig dedikeret til for eksempel sejlads kan fremover vælge to linjefag med sejlads, så de i alt får over ti timers undervisning om ugen. Men de kan også vælge sejlads som det ene linjefag, og musik i det andet linjefag - og på den måde få masser af undervisning i to interesseområder. Tidligere har der været for få timer i nogle af fagene, og derfor gav det blot eleverne en smagsprøve, hvorimod vi i fremtiden vil give dem en dybde i de enkelte fag og dermed give dem muligheden for at blive rigtig dygtige i to fag, understreger Peter Gordon.

Den nye struktur træder i kraft for det kommende skoleår, hvor HMI allerede har fuldt hus og endda venteliste.

HMI har 150 elever og tilbyder i dag linjerne: Sejlads, Outdoor, Håndbold eller Fodbold.

Annonce
Forsiden netop nu
112

20-årig overfaldet af en gruppe hætteklædte mænd med 'ghetto-dialekt'

Annonce