Annonce
Aarhus

Lokal højskole laver indsamlingsshow for Red Barnet: En form for mini-Danmarksindsamling

I år er Red Barnets indsamling kontaktløs, og det betyder, at indsamlerne - som på dette billede - er udstyret med et skilt med nummer til donation på SMS og Mobilepay. Foto: Annelene Petersen
Eleverne på Idrætshøjskolen Aarhus har stablet et indsamlingsshow på benene, som alle kan følge med i på Facebook.
Annonce

AARHUS: På søndag løber Red Barnets årlige landsindsamling af stablen.

Rigtig mange gør, hvad de kan, for at hjælpe til og bidrage til indsamlingen. Rundt omkring i landet går frivillige på gaden for at samle ind, og i tiden op til har private og virksomheder også samlet ind online. Også på Idrætshøjskolen Aarhus har de valgt at samle ind - men ikke på den helt traditionelle måde.

Højskolen laver nemlig deres eget indsamlingsshow. Showet bliver sendt live på Facebook, så man kan følge med og støtte den digitale indsamling - og stadig overholde retningslinjerne for corona.

Nanna Bornholdt Andersen, elev på Idrætshøjskolen Aarhus, har været tovholder på projektet, der udspringer af et ønske om, at samle så mange penge ind som muligt - og gøre en forskel for børn i nød.

Sammen med Fie Selvik agerer hun også vært på showet, der bliver bliver krydret med musik, dans og fællessang.

- Vi har bands fra højskolen, der kommer og spiller og vi arrangerer fællesdans og fællessang, hvor vi selvfølgelig håber, at folk ude i stuerne har lyst til at se med, siger Nanna Bornholdt Andersen.

Annonce

Alle er velkome til at se med

Det var også Nanna Bornholdt Andersen, der fik idéen til showet. Hun syntes, at det kunne være en god måde at samle penge ind på.

- Jeg nævnte det for mit team, og også i elevparlamentet (elevrådet, red.), og sagde, at jeg godt kunne stå for det - men jeg fik nok brug for noget hjælp.

Og hjælp har hun fået. Fra bands, der kan stå for musikken, andre, der kan stå for fællessang, og for folk, der vil stå for det tekniske. Alle sammen højskoleelever.

Egentlig var det kun tænkt, at søskende, bedsteforældre og forældre kunne følge med på showet på Facebook. Men Nanna Bornholdt Andersen håber, at flere har lyst til at se med, når showet starter klokken 20.

- Det bliver en form for miniudgave af det indsamlingsshow, der normalt kører på TV, og vi håber, at folk så måske har lyst til at donere 20 eller 40 kroner, fordi de synes, at det er sjovt, siger Nanna Bornholdt Andersen.

Alle pengene går til Red Barnet. Man finder showet på Idrætshøjskolen Aarhus' Facebookside.

Red Barnets indsamling

Landsindsamlingen foregår søndag 6. september. Indsamlerne samler ind fra klokken 10 til 18.

For at begrænse risikoen for smittespredning bliver årets indsamling kontantløs. I stedet for at putte penge i en raslebøsse, kan man donere via SMS og Mobilepay.

Derudover er der også taget flere coronarelaterede forholdsregler. Eftersom indsamlingen er kontantløs, er der ingen mønter, der skifter hænder. Det er derfor også muligt holde god afstand når indsamlerne banker på døren. Alle indsamlere får udleveret håndsprit, og derudover opfordres indsamlerne til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Pengene fra landsindsamlingen går til Red Barnets arbejde. Ude i verden er det til blandt andet medicin, mad og skolegang til udsatte børn, og herhjemme i Danmark går pengene blandt andet til aktiviteter for børn, der er uden for fællesskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce