Annonce
Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

En lokal hjælpepakke skal sikre fællesskabet for byens borgere og de frivillige i foreningerne. Arkivfoto: Kim Haugaard
Aarhus Kommune og Salling Fondene er gået sammen om en hjælpepakke til det århusianske sport- og fritidsområde på i alt 30 millioner kroner. Hjælpepakken skal sikre sunde fællesskaber for byens borgere og de mange frivillige i foreningerne - betingelserne for at søge tilskud er ikke klar endnu.

AARHUS: Corona-krisen har igen lukket dele af samfundet ned med store konsekvenser for blandt andet sport- og fritidsområdet. På den baggrund falder en større lokal hjælpepakke - som sport- og fritidsområdet i Aarhus Kommune og Salling Fondene har taget initiativ til - formentlig på et tørt sted.

Hjælpepakken, som er på 30 millioner kroner, skal være med til at sikre at sport- og fritidsområdet kommer igennem corona-krisen.

- Det er vigtigt at have nogle gode fællesskaber og sunde interesser, og i Salling Fondene vil vi gerne bidrage til netop det. Derfor er det naturligt for os at støtte op om det århusianske sport- og fritidsområde og hjælpe til, at foreninger kan komme gennem krisen. På den måde kan foreningslivet fortsat være et aktivt omdrejningspunkt for byens borgere, når vi kommer på den anden side af covid-19, forklarer bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond, Jens Bjerg Sørensen.

Annonce

Sikrer gode sport og fritidsmuligheder

Salling Fondene bidrager med 10 millioner kroner til hjælpepakken, mens Aarhus Kommune bidrager med i alt 20 millioner kroner - 10 millioner fra Aarhus Kommunes coronamidler og 10 millioner fra Sport og Fritids-forvaltningen.

- Det glæder mig, at vi har indgået dette historiske samarbejde mellem Salling Fondene og Aarhus Byråd, der sikrer 30 millioner kroner til sport- og fritidsområdet. Jeg retter en stor tak til Salling Fondene for at være med til at sikre, at der er gode sport og fritidsmuligheder for byens borgere i en svær tid. Det er vigtigt, lyder det fra borgmester Jacob Bundsgaard.

Også hos rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad er der glæde over, at det igen er lykkedes at samarbejde med Salling Fondene om en hjælpepakke.


Hjælpepakken sikrer, at vi ikke taber de mange frivillige ildsjæle i foreningerne, og at der fortsat er tilbud om sunde fællesskaber for byens børn og unge

Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand


I foråret indgik Aarhus Kommune et samarbejde med Salling Fondene om en hjælpepakke til kulturområdet på 75 millioner kroner, og efterfølgende er der fra begge sider blevet arbejdet på en hjælpepakke til de mange klubber og foreninger, der indenfor folkeoplysningsområdet danner ramme om sundhed, fællesskab og samvær.

- Jeg er stolt over og glad for, at det er lykkedes at sikre denne vigtige hjælpepakke. Hjælpepakken sikrer, at vi ikke taber de mange frivillige ildsjæle i foreningerne, og at der fortsat er tilbud om sunde fællesskaber for byens børn og unge. Med hjælpepakken sikrer vi også, at selvejende idrætscentre og folkeoplysningen kan opretholde et stærkt fodfæste til gavn for byens borgere. Endnu en gang vil jeg gerne sende en stor tak til Salling Fondene for at være med til at gøre byen bedre for århusianerne, siger Rabih Azad-Ahmad.

Magistraten i Aarhus Kommune skal så hurtigt det er muligt behandle hjælpepakken i en indstilling, så den snarest kan blive vedtaget i Aarhus Byråd. Herefter vil Sport og Fritid orientere foreningerne om, hvordan de kan få andel i hjælpepakken.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Erhverv

Klimaduks i en CO2-tung branche: Dania Connect går efter CO2-neutral containertransport, selvom kunderne endnu ikke står klar

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Mindet ved torsdagens træning i OB og på de sociale medier: Alle er dybt berørt af Lars Høghs død

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Annonce