Annonce
Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

En lokal hjælpepakke skal sikre fællesskabet for byens borgere og de frivillige i foreningerne. Arkivfoto: Kim Haugaard
Aarhus Kommune og Salling Fondene er gået sammen om en hjælpepakke til det århusianske sport- og fritidsområde på i alt 30 millioner kroner. Hjælpepakken skal sikre sunde fællesskaber for byens borgere og de mange frivillige i foreningerne - betingelserne for at søge tilskud er ikke klar endnu.

AARHUS: Corona-krisen har igen lukket dele af samfundet ned med store konsekvenser for blandt andet sport- og fritidsområdet. På den baggrund falder en større lokal hjælpepakke - som sport- og fritidsområdet i Aarhus Kommune og Salling Fondene har taget initiativ til - formentlig på et tørt sted.

Hjælpepakken, som er på 30 millioner kroner, skal være med til at sikre at sport- og fritidsområdet kommer igennem corona-krisen.

- Det er vigtigt at have nogle gode fællesskaber og sunde interesser, og i Salling Fondene vil vi gerne bidrage til netop det. Derfor er det naturligt for os at støtte op om det århusianske sport- og fritidsområde og hjælpe til, at foreninger kan komme gennem krisen. På den måde kan foreningslivet fortsat være et aktivt omdrejningspunkt for byens borgere, når vi kommer på den anden side af covid-19, forklarer bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond, Jens Bjerg Sørensen.

Annonce

Sikrer gode sport og fritidsmuligheder

Salling Fondene bidrager med 10 millioner kroner til hjælpepakken, mens Aarhus Kommune bidrager med i alt 20 millioner kroner - 10 millioner fra Aarhus Kommunes coronamidler og 10 millioner fra Sport og Fritids-forvaltningen.

- Det glæder mig, at vi har indgået dette historiske samarbejde mellem Salling Fondene og Aarhus Byråd, der sikrer 30 millioner kroner til sport- og fritidsområdet. Jeg retter en stor tak til Salling Fondene for at være med til at sikre, at der er gode sport og fritidsmuligheder for byens borgere i en svær tid. Det er vigtigt, lyder det fra borgmester Jacob Bundsgaard.

Også hos rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad er der glæde over, at det igen er lykkedes at samarbejde med Salling Fondene om en hjælpepakke.


Hjælpepakken sikrer, at vi ikke taber de mange frivillige ildsjæle i foreningerne, og at der fortsat er tilbud om sunde fællesskaber for byens børn og unge

Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand


I foråret indgik Aarhus Kommune et samarbejde med Salling Fondene om en hjælpepakke til kulturområdet på 75 millioner kroner, og efterfølgende er der fra begge sider blevet arbejdet på en hjælpepakke til de mange klubber og foreninger, der indenfor folkeoplysningsområdet danner ramme om sundhed, fællesskab og samvær.

- Jeg er stolt over og glad for, at det er lykkedes at sikre denne vigtige hjælpepakke. Hjælpepakken sikrer, at vi ikke taber de mange frivillige ildsjæle i foreningerne, og at der fortsat er tilbud om sunde fællesskaber for byens børn og unge. Med hjælpepakken sikrer vi også, at selvejende idrætscentre og folkeoplysningen kan opretholde et stærkt fodfæste til gavn for byens borgere. Endnu en gang vil jeg gerne sende en stor tak til Salling Fondene for at være med til at gøre byen bedre for århusianerne, siger Rabih Azad-Ahmad.

Magistraten i Aarhus Kommune skal så hurtigt det er muligt behandle hjælpepakken i en indstilling, så den snarest kan blive vedtaget i Aarhus Byråd. Herefter vil Sport og Fritid orientere foreningerne om, hvordan de kan få andel i hjælpepakken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce