Annonce
Aarhus

Lokal løgnecentral hitter på nettet

RokokoPostens redaktion. Fra venstre: Mikkel Andersson, Marta Sørensen, Anne Faigh Rydell, Zenia Larsen og Josefine Andersson, som er stand-in for Annica Caroline Carlsen - Rokokopostens korrespondent i København: Foto: Murat Polat

Det århusianske nyhedsmedie, RokokoPosten, giver dig en friskbagt røverhistorie hver morgen klokken 8.30.

Med breaking news-overskrifter som »Mand får ret i noget«, »Sportsudøver er glad for sejr« og »Forskere gør sensationel opdagelse, som ingen forstår« giver RokokoPosten de danske medier en kærlig lussing.

Annonce

Stadig flere danskere starter deres dag på www.rokokoposten.dk, som også nærmer sig de 1000 fans på Facebook. Her får du dagens nyhed, som den kunne have set ud i en sjovere og knapt så selvhøjtidelig verden.

Nyhedsklichéerne får et ordentligt opkog i satiregryden på www.rokokoposten.dk Foto: Randi Rehmeier

»Vi mangler satire i Danmark, som tager pis på alle de forudsigelige nyheder, vi ser hver eneste dag,« konstaterer Anne Faigh Rydell.

Hun er selv journalist, det samme er RokokoPostens øvrige medlemmer af den fem mand store redaktion. Den har base i Aarhus, men med en korrespondent i hovedstaden.

RokokoPosten startede som et spontant hobby-projekt i 2010 og har hurtigt opnået stor gennemslagskraft på nettet. Skribenterne tjener ingen penge på netavisen, de synes bare, det er fedt at få et humoristisk afløb.

»Det handler blandt andet om at bevare selvironien. Vi har allesammen en universitetsbaggrund og sidder og skriver om ret seriøse ting til dagligt,« fortæller Zenia Larsen.

Hun og medskribenterne er stærkt inspireret af fake news-fænomenet i USA. RokokoPosten har visse ligheder med JonStewarts ’The Daily Show’ og det amerikanske fiktionsmedie, ’The Onion’, men stilen og humoren er dansk og tager udgangspunkt i nyhedsbilledet herhjemme. Lidt a’ la DRs De Uaktuelle Nyheder med Mikael Bertelsen, men på skrift.

Historierne er vidt forskellige, men spiller ofte på det inderligt forudsigelige og banale. Andre gange bliver en dagsaktuel begivenhed vendt 180 grader, som da protesterne i Egypten gav grobund for en historie om masse-YMCA-dans i Kairo.

Nogle gange konkurrerer virkeligheden faktisk med RokokoPostens absurditeter, og det giver en lidt uventet camouflage, fortæller Mikkel Andersson:

»Der er mange, som tager historierne seriøst. Men det er faktisk ikke meningen at fuppe folk.«

På www.rokokoposten.dk har redaktionen da også skrevet en fremtrædende disclaimer, som gør det klart, at nyhederne er fiktive.

Prøv selv om du kan se forskel på virkelighed og Rokoko-journalistik på www.rokokoposten.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Bemanding og pleje skal under lup: Uro om personalemangel på demensplejehjem får konsekvenser

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce