Annonce
Sport

Lokal sponsoropbakning formindsker Vibys pokalunderskud markant

Viby har i denne sæson modtaget 100.000 kroner for at være pokalturneringens bedst placerede seriehold. Holdet får præmien overrakt i pausen af pokalfinalen. Arkivfoto: Flemming Krogh.
Viby vidste, at kampen mod Randers med garanti ville give et tab i klubkassen.

FODBOLD: Torsdag aften var Viby IF på papiret hjemmehold til pokalkampen mod Randers FC. Men kampen blev spillet på Cepheus Park, der var den "mindst ringe" løsning.

Randers FC's status som Superliga-hold krævede nemlig ekstra sikkerhedsløsninger, hvis kampen skulle spilles på Viby Idrætspark. Det ville koste penge. Og derudover er det jo ikke ligefrem nordnorske sommertilstande med midnatssol i slutningen af den danske oktober.

Derfor kunne kampen reelt set kun spilles klokken 14, hvis ikke sollyset skulle gå ud. Ellers var der muligheder for at leje Ceres Park eller et mobilt lysanlæg. De sidste to løsninger var for dyre.

Men den "mindst ringe" løsning om at spille kampen i Randers ser ud til ikke at give det underskud, der ellers var frygtet. Et underskud, der hovedsageligt bestod af dommerudgiften, som hjemmeholdet skal betale i 1/8-finalen.

- Det er svært at se, hvor meget vi taber på det, men det bliver et lille underskud. Dommerudgifterne er blevet fremlagt som værende mellem 15- og 20.000 kroner, og så fik vi i stedet de 10.000 kroner i kørselsgodtgørelse, som Randers skulle have haft. så det er forskelsbeløbet derimellem, der bliver vores underskud, siger Alex Nørgaard, der er formand for fodboldafdelingen i Viby IF.

Annonce

Sponseret bus

Grunden til det minimale tab er, at sponsorer har sat ind. Det gav blandt andet den bedst mulige følelse af hjemmebane, for det var Vibys stadionspeaker, der gik igennem højtalerne, og det var også Viby-drenge, der gik med spillerne på banen.

- En fra vores bestyrelse har haft den opgave at finde sponsordækning, så vi var i stand til at tilbyde bolddrengene noget gratis bustransport. Sparekassen Kronjylland, som er en af hovedsponsorerne i Randers FC, havde betalt bussen, siger Alex Nørgaard.

Derudover var det rådgivende ingeniørfirma Tri-Consult kampsponsor sammen med Sparekassen Kronjylland, mens de lokale Viby-firmaer City Flyttetransport og Frederiksens VVS havde sponseret sandwich og drikkevarer til de unge drenge, der var med.

Og så var vibygenserne flankeret af en hel del tilhængere, der sad sammen på langsiden.

- Der var 45 mand med bussen, og jeg hørte noget om, at der var et par hundrede Viby-tilhængere blandt de 1647 tilskuere, der var til kampen, siger Alex Nørgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce