Annonce
Sport

Lokal windsurfer kan kalde sig U22-verdensmester i windfoil

Niklas Lillelund kunne lade sig hylde som ny U22-verdensmester efter præstationen ved Windsurf World Cup i Sylt, Tyskland. Foto: Windsurf World Cup
Den 18-årige Niklas Lillelund sikrede sig i weekenden den samlede sejr i World Cuppen i Windfoil for U22-sejlere og er ny u-verdensmester i disciplinen, der er på spring til at blive en del af OL-programmet i fremtiden.
Annonce

WINDSURFING: I weekenden fik Aarhus en ny verdensmester i windsurfing, da den 18-årige Niklas Lillelund sluttede som nummer 21 ved World Cup stævnet i tyske Westerland og dermed sluttede øverst i ungdomskonkurrencen for U22-deltagere i den samlede stilling.

Den unge surfer havde et godt udgangspunkt efter de to første World Cup-stævner i Japan og Spanien, men måtte alligevel kæmpe hårdt for at holde sin placering i disciplinen WindFoil. En nyt indspark i windsurfing, hvor deltagerne har en lang carbon-mast under deres bræt i stedet for den traditionelle finne, så de nærmest flyver henover vandet.

- Jeg lå godt til det, men intet er som bekendt slut, før vi krydser målstregen. Jeg var i tæt konkurrence med flere af de andre på min årgang, fortæller Niklas Lillelund.

De unge surfere deltager i samme felt som seniorerne, men kører deres egen interne konkurrence.

- Det foregår lidt ligesom i kapsejladser, hvor vi konkurrerer på baner og skal ud og runde bøjer. I nogle løb handler det om vejrforhold og taktik, mens det andre gange mest af alt drejer sig om at sejle med højest mulig fart frem til målet, fortæller den nykårede mester.

Foil er som bekendt en af de nyere discipliner i windsurfing, som er oppe til overvejelse til det fremtidig OL-program. Den nuværende disciplin ved OL hedder R:SX i windsurfing, men foregår på et tungere og ældre bræt, og det kan blive erstattet af eksempelvis Foil, fortæller Niklas Lillelund.

- Der har været nogle test, hvor Foil blandt andet er blevet prøvet, siger Lillelund og tilføjer, at beslutningen omkring Foil på Ol-programmet kan få betydning for hvilken vej, han vælger i de kommende år.

- Hvis det kommer med på OL-programmet, så kunne det meget vel blive et mål. Under alle omstændigheder prøver jeg bare at blive så god som muligt. Der er masser af gode sejlere på min årgang og vi har et rigtigt godt træningsmiljø i og omkring klubben, siger Lillelund, som træner i og stiller op for Aarhus Windsurfing Klub, men bor i Ryomgård.

Det er ikke første gang, at Niklas Lillelund kan kalde sig verdensmester. I 2016 blev han U17-verdensmester.

Niklas Lillelund deltager i disciplinen Windfoil. Foto: Jan Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce