Annonce
Sport

Lokal yndling slår Anders Antonsen i indonesisk finale

Adek Berry/Ritzau Scanpix
Det blev ikke til et titelforsvar i Indonesia Masters for Anders Antonsen, der tabte finalen i herresingle.

Anders Antonsen vandt Indonesia Masters i 2019, men i år måtte han nøjes nøjes med sølv.

I finalen var indoneseren Anthony Ginting for stor en mundfuld, og den lokale favorit kunne sammen med tilskuerne i hovedstaden Jakarta fejre en sejr på 17-21, 21-15, 21-9.

Ginting vandt også Super 500-turneringen i 2018.

Det var anden dag i træk, at Ginting slog en dansker, efter at han lørdag besejrede Viktor Axelsen i semifinalen.

Den 23-årige indoneser gik ind til finalen med visheden om, at han havde vundet de to tidligere kampe mod Antonsen.

Den fjerdeseedede dansker åbnede finalen med en stribe fejl og kom bagud 0-4, men det vendte hurtigt, og så var det Ginting, som lavede fejlene.

Finalisterne kæmpede om initiativet og spillede helt ud til linjerne. Antonsen havde flere gange held med sine challenges, hvor han fik vendt kendelser til sin fordel, og det var vigtigt i et sæt, hvor marginalerne blev afgørende.

Antonsen udnyttede sin første sætbold og bragte sig nærmere et titelforsvar i Jakarta.

Historien var den samme i andet sæt, hvor Anders Antonsen igen fik en dårlig start og kom bagud 0-4.

Denne gang bevarede Ginting overtaget og bragte sig lidt senere på 11-5. Det blev også 16-11 til verdens nummer syv, før danskeren gjorde det en smule spændende.

Igen strammede Ginting dog grebet om sættet, og på første sætbold dirigerede han danskeren til den forkerte side.

Det betød, at kampen skulle afgøres i tredje sæt, og nok en gang kom Antonsen haltende fra start.

Efter en stribe danske fejl kom Ginting på 7-2, og selv om Antonsen forsøgte at opildne sig selv, fungerede det ikke for aarhusianeren.

Ginting skabte et stort forspring, og Antonsen lignede en spiller, der havde mistet troen på tingene mod slutningen.

Det lykkedes da heller ikke Antonsen at svare igen, og så kunne Ginting kalde sig vinder af turneringen for anden gang på tre år.

Vejen til titlen i Indonesia Masters blev en anelse nemmere af, at den japanske verdensetter, Kento Momota, ikke stillede op.

Momota var mandag involveret i en bilulykke, få timer efter at han havde vundet finalen i Malaysia Masters over Axelsen.

Efterfølgende blev han meldt ude i to måneder. Også kineseren Chen Long, der var seedet som nummer tre, trak sig fra turneringen i Indonesien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce