Annonce
Østjylland

Lokale frivillige skal styrke turismen: Projektet 'ASK ME' udvider til Randers og Syddjurs

De frivillige med matchende t-shirts, kasketter og store 'ASK ME'-skilte har, siden Aarhus var Kulturhovedstad i 2017, været en fast del af bybilledet i den jyske hovedstad. Foto: Per Bille
Aarhus-succesen 'ASK ME' har netop modtaget godt syv millioner kroner i støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Det betyder, at det frivilligdrevne turismeprojekt nu kan udvide til både Randers og Syddjurs.

Randers/Syddjurs: Hvis du har besøgt Aarhus i ferieperioden, har du sikkert mødt dem. De glade frivillige, der på badges så store som te-kopper har budt krydstogtsgæster og andre turister velkommen med teksten 'ASK ME'.

Og nu skal det succesfulde aarhusianske frivilligkoncept altså udbredes til resten af landet. Til en start har VisitAarhus, der er initiativtagere til projektet, indgået partnerskab med Syddjurs, Randers og Aarhus Kommuner, hvor projektet først udrulles. VisitAarhus omfatter efter en sammenlægning i 2019 otte øst- og midtjyske kommuner.

Først Østjylland - så hele Danmark

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter projektet med cirka syv millioner kroner. Støtten kommer fra puljen til lokale og tværgående turismeprojekter. En række lokale turismeaktører bakker op om frivillighedsindsatsen – heriblandt Nationalpark Mols Bjerge og Scandic Hotels.

Borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen, glæder sig over, at der skydes penge i den lokale turisme:

- Det er en rigtig god nyhed. Jeg glæder mig over, at der nu er sat midler af nationalt til, hvordan der kan bygges videre på de gode erfaringer med, at frivillige lokalt er med til at byde turister velkommen, forklarer han.

Han fortsætter:

- Her i Randers Kommune har vi både en fantastisk middelaldermidtby, stærke kulturoplevelser og især helt særlig natur ved Gudenåens floddelta, i Naturpark Randers Fjord, Fussingø og Læsten Bakker, siger borgmesteren.

Det er de oplevelser, de frivillige værter fremover skal være ambassadører for.

Annonce

Frivillighed som middel

De bedste til at reklamere for Danmark som turistland er danskerne selv. Derfor fokuserer projektet på, at tusinder af frivillige skal hjælpe med at løfte og udvikle dansk turisme i tiden efter COVID-19.

Projektet 'ASK ME' arbejder med frivillighed som middel til at opnå en styrket turisme i Danmark. Projektet skal styrke dansk turisme ved i højere grad at fokusere på aktiviteter, der bidrager til at understøtte livskvalitet og lokal stolthed hos de mennesker, der bor i lokalområdet.

Erhvervsminister Simon Kollerup er begejstret for tiltaget:

- Danmark er et dejligt ferieland, og det er positivt med så mange gode og fælles projekter, som styrker og udvikler dansk turisme. Vi har mere end nogensinde brug for, at alle gode kræfter arbejder sammen, så vi også efter corona-krisen har nogle stærke turismevirksomheder, som både danske og udenlandske turister kan nyde godt af, udtaler han i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce