Annonce
Kultur

Lokale heltinder gjorde det umulige

<p>Noa Lachmi havde svært ved at holde smilet tilbage under søndagens koncert. Her er hun dog fanget i fuldblods rockdiva-modus. Foto: Axel Schütt</p>

Gymnasieeleverne i Velvet Volume lossede Northside godt og grundigt i løgene under en helt særlig koncert for både Aarhus og de unge talenter.

Så har man sgu set det med.

Noa Lachmi havde svært ved at holde smilet tilbage under søndagens koncert. Her er hun dog fanget i fuldblods rockdiva-modus. Foto: Axel Schütt

Northside havde søndag eftermiddag inviteret et gymnasieband med til voksenfest. Og hvis troede, at de tre tændstiktynde teenagepiger fra Aarhus Katedralskole ville falde helt igennem, blev alle bange anelser gjort til skamme.

Naomi Lachmi når med få dages mellemrum både at spille Northside og blive student. Foto: Axel Schütt

Ikke siden Savages sidste sommer gennempryglede Green Stage, har Ådalen fået så gedigen en østrogen-lussing. Og for lige at udpensle kontrasten, så taler vi altså om en tøsetrio, hvor de to ældste i øjeblikket sidder begravet i eksamenslæsning før studentereksamen, og hvor den yngste ikke er gammel nok til at tage kørekort.

Annonce
Lillesøster Nataja er med sine 17 år muligvis den yngste nogensinde til at spille på NorthSide. Foto: Axel Schütt

Det var både publikum og det velspillede trekløver på scenen ligegyldigt. Over tre intense kvarter på en fuldstændig pakket P6-scene smadrede Lachmi-søstrene Northside eftertrykeligt med et hæsblæsende ridt af tunge grunge-riffs og let punket Karen O-attitude.

Mest rystet virkede bandet selv, der - målløs over egen succes - næsten ikke turde tro, at det tilbedende hav af hænder var deres at lege med.

»Fuck hvor er det vildt det her. Sidste år var jeg hegnvagt her på Northside - det her er en drøm, der går i opfyldelse«, fik guitarist Noa Lachmi fremstammet midt i settet.

Med lige dele benovelse og fandenivoldskhed løste Velvet Volume den umulige opgave, det var at indfri et yderst veloplagt hjemmepublikums forventninger. Og hvis tvillingerne i front har lagt bare en brøkdel af den samme energi i eksamenslæsningen, som de tydeligvis har investeret i øvelokalet ... ja, så bliver den studenterhue ren walkover.

Det korte set var simpelt, stramt, uskyldsrent og møgbeskidt på samme tid. Men mest af alt var koncerten en påmindelse om, hvor enkel en disciplin rock & roll i virkeligheden er. En bas, en guitar, et trommesæt, talent og gåpåmod. Mere kræver det ikke.

De tre første ting kan man købe sig til. De sidste to besidder Noa, Nataja og Naomi Lachmi i overflod. Og så ejer det purunge tæskehold sågar en klædelig coolness, hvor den åbenlyse begejstring ikke bliver gemt væk bag solbriller og krukkethed.

Godt gået D'damer. Selvfølgelig skulle i have den selfie med publikum med hjem. Og hvis endnu et AC/DC-medlem skulle gå hen og blive døv, inden den næste tour, kan bandet bare ringe til Lachmi-familien.

Velvet Volume, Northside, P6 Beat Stage, søndag

.services-box, .subscription-ad, .localclub-ad, .article-f2, .article-related, .mjm-most-read-article {

display: none;

}

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Det bliver dyrere at komme af med skraldet: Se hvor meget mere du skal betale efter nytår

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Alarm 112

Ledende rockermedlem i Aarhus dømt for omfattende hashhandel

Aarhus

Dagens corona-tal: Aarhus nærmer sig nyt rundt tal

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Alarm 112

Indbrud i smykkebutik i Bruuns Galleri: Truede centervagt med kniv

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Erhverv

Farvel til jobbet: Så mange århusianere har søgt Arne-pension

Annonce