Annonce
Kultur

Lokale heltinder gjorde det umulige

<p>Noa Lachmi havde svært ved at holde smilet tilbage under søndagens koncert. Her er hun dog fanget i fuldblods rockdiva-modus. Foto: Axel Schütt</p>

Gymnasieeleverne i Velvet Volume lossede Northside godt og grundigt i løgene under en helt særlig koncert for både Aarhus og de unge talenter.

Annonce

Så har man sgu set det med.

Noa Lachmi havde svært ved at holde smilet tilbage under søndagens koncert. Her er hun dog fanget i fuldblods rockdiva-modus. Foto: Axel Schütt

Northside havde søndag eftermiddag inviteret et gymnasieband med til voksenfest. Og hvis troede, at de tre tændstiktynde teenagepiger fra Aarhus Katedralskole ville falde helt igennem, blev alle bange anelser gjort til skamme.

Naomi Lachmi når med få dages mellemrum både at spille Northside og blive student. Foto: Axel Schütt

Ikke siden Savages sidste sommer gennempryglede Green Stage, har Ådalen fået så gedigen en østrogen-lussing. Og for lige at udpensle kontrasten, så taler vi altså om en tøsetrio, hvor de to ældste i øjeblikket sidder begravet i eksamenslæsning før studentereksamen, og hvor den yngste ikke er gammel nok til at tage kørekort.

Lillesøster Nataja er med sine 17 år muligvis den yngste nogensinde til at spille på NorthSide. Foto: Axel Schütt

Det var både publikum og det velspillede trekløver på scenen ligegyldigt. Over tre intense kvarter på en fuldstændig pakket P6-scene smadrede Lachmi-søstrene Northside eftertrykeligt med et hæsblæsende ridt af tunge grunge-riffs og let punket Karen O-attitude.

Mest rystet virkede bandet selv, der - målløs over egen succes - næsten ikke turde tro, at det tilbedende hav af hænder var deres at lege med.

»Fuck hvor er det vildt det her. Sidste år var jeg hegnvagt her på Northside - det her er en drøm, der går i opfyldelse«, fik guitarist Noa Lachmi fremstammet midt i settet.

Med lige dele benovelse og fandenivoldskhed løste Velvet Volume den umulige opgave, det var at indfri et yderst veloplagt hjemmepublikums forventninger. Og hvis tvillingerne i front har lagt bare en brøkdel af den samme energi i eksamenslæsningen, som de tydeligvis har investeret i øvelokalet ... ja, så bliver den studenterhue ren walkover.

Det korte set var simpelt, stramt, uskyldsrent og møgbeskidt på samme tid. Men mest af alt var koncerten en påmindelse om, hvor enkel en disciplin rock & roll i virkeligheden er. En bas, en guitar, et trommesæt, talent og gåpåmod. Mere kræver det ikke.

De tre første ting kan man købe sig til. De sidste to besidder Noa, Nataja og Naomi Lachmi i overflod. Og så ejer det purunge tæskehold sågar en klædelig coolness, hvor den åbenlyse begejstring ikke bliver gemt væk bag solbriller og krukkethed.

Godt gået D'damer. Selvfølgelig skulle i have den selfie med publikum med hjem. Og hvis endnu et AC/DC-medlem skulle gå hen og blive døv, inden den næste tour, kan bandet bare ringe til Lachmi-familien.

Velvet Volume, Northside, P6 Beat Stage, søndag

.services-box, .subscription-ad, .localclub-ad, .article-f2, .article-related, .mjm-most-read-article {

display: none;

}

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

AGF

Efter afsked med AGF: Jakob Ankersen vender hjem til Esbjerg

Aarhus For abonnenter

Frustrationer i Solbjerg: En pose penge alene løser ikke foreningsidrættens pladsproblemer

Annonce