Annonce
Sport

Lokale ligaklubber vil arbejde sig ud fra coronaens udfordringer

Nicolai Vinther og Århus Håndbold har ikke været i kamp siden sejren over Ribe/Esbjerg 9. marts. Foto: Kim Haugaard
Aarhus United og Århus Håndbold er i gang med at skabe det økonomiske grundlag for den nye sæson og har modtaget positive tilkendegivelser fra flere af sine sponsorer

HÅNDBOLD: De har ikke været i kamp siden begyndelsen af marts måned, hvor den sidste spillede runde blev afviklet for tomme tribuner.

Sæsonen blev oprindeligt lukket ned 7. april, men beslutningen blev efterfølgende erklæret for ugyldig efter tre klubber havde appelleret til Håndboldens Appelinstans, der fandt frem til, at Dansk Håndbold Forbunds professionelle udvalg rent juridisk ikke kunne træffe sådan en afgørelse.

Nu venter håndbold Danmark i spænding i forhold til, hvad der skal ske med indeværende sæson, men også i forhold til det efterår, de kan kigge ind i lige nu. De ved, at de må genoptage træningen og må spille kampe igen. Dog uden folk på tilskuerpladserne i første omgang.

En uvished, man må arbejde med og naturligvis skaber visse udfordringer. Begge århusianske klubber, Aarhus United og Århus Håndbold, har dog oplevet god opbakning fra deres eksisterende samarbejdspartnere.

- Vores dialog med sponsorerne har indtil videre været positiv. Der er en god forståelse for hinandens situation. Vi har ikke nogen udregninger for, hvad vil det vil koste os at spille uden publikum, men vi er i Aarhus United klar til at strække os langt for at kunne spille med publikum og er klar til at gå på kompromis i forhold til, hvornår vi begynder med at spille igen, siger bestyrelsesformand Mads Winther.

Han fortæller, at det har haft sine omkostninger for klubben, at der ikke er blevet afviklet et slutspil, der ville have udløst nogle bonusser, ligesom der kunne afvikles en række events i forbindelse med klubbens hjemmekampe. En række indtægter, som man ikke har mulighed for at få.

- På den korte bane er lønkompensation fin, men vi ville stadigvæk have omsat for mere, end hvad vi modtager i kompensation. Økonomisk mangler vi noget i forhold til indeværende sæson, hvilket vi forsøger at nå. I bund og grund handler det om likviditet og det er vi ikke helt i mål med. Det er også et spørgsmål om, hvor meget vi vil trække med over i en ny sæson, siger Mads Winther.

Klubben fik i løbet af foråret tilgang af et par prominente navne i bestyrelsen i form af den tidligere Team Danmark direktør Michael Andersen og Majken Pape, der seneste har været administrerende direktør i Skousen.

- Vi arbejder fortsat på nye strategier i bestyrelsen og forsøger at finde frem til nye veje, siger Mads Winther.

Eventuel lønnedgang har blot været drøftet i bestyrelsen, men står ikke først for.

- Vi er på ingen måde lønførende i Liga’en og vi ser her og nu ikke dette som et emne vi skal drøfte med vores spillere. Nogle af vores kontrakter blev underskrevet, da coronaen var på vej ind over landegrænsen. Derfor skulle vi allerede der havde vurderet på enkelte aftaler, frem for at trække “Corona-kortet”. Vi har handlet godt og ansvarligt til næste sæsons trup. Lønnedgang er ikke noget, som vi vil diskutere lige nu. Vi vil på et tidspunkt tage en snak med spillerne om hvordan de kan bidrage endnu mere til Aarhus United, men det handler mere om hvordan vi kan styrke og udvikle klubben og forretningen Aarhus United, siger Mads Winther.

Annonce
Sådan kan ligaens første kampe nemt komme til at se ud, da det endnu ikke er tilladt at spille for tilskuere. Foto: Kim Haugaard

Den ultimative konsekvens

Byens herrer i Århus Håndbold har også været hjemsendt siden coronakrisens begyndelse. Allerede efter kampen mod Ribe/Esbjerg 9. marts blev spillere, trænere og administrationen sendt hjem. En hjemsendelse, man har tænkt sig at fastholde, fortæller bestyrelsesformand Jørgen Noes.

Han fortæller, at man så småt har taget hul på at tale med klubbens eksisterende sponsorer og har fået mange positive tilbagemeldinger.

- Vores ambition er at tilvejebringe det nødvendige til at drive klubben, som vi plejer at gøre. Viser det sig, at det ikke er nok, så har vi en plan i bestyrelsen om at kigge nærmere på vores omkostninger. Lønninger er den største post, men det vil være den ultimative konsekvens. Vi håber på, at vi kan undgå at nå dertil. Jeg synes, at vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra vores sponsorkreds, hvor mange godt er klar over, at der er brug for en ekstra hånd, siger Jørgen Noes.

- Vores forretningsmodel er jo lidt pudsig, fordi vi har sat os selv i nogle omkostninger, før vi kender vores indtægter. Vi havde stort set vores trup på plads for den nye sæson inden coronakrisen kom. Vi har dog vist rettidig omhu og skal i det hele taget forsøge at spille for det beløb, som vi kan få ind, siger bestyrelsesformanden og tilføjer, at klubben har en god og loyal sponsorkreds, hvor flere har været med i mange sæsoner.

Han lægger ikke skjul, at en sæson uden tilskuere vil have konsekvenser, men han tror på, at der vil blive spillet for et antal tilskuere på et tidspunkt.

- Tilskuerindtægter er en væsentlig del af vores indtægter og udgør en del af forretningen sammen med sponsorater. Det er sådan, at der bliver uddelt et vis antal billetter til vores sponsorer og kan de ikke blive brugt til de første kampe, så betyder det forhåbentligt, at vi vil have flere til de senere kampe i sæsonen, siger Jørgen Noes og understreger, at klubben har en række ideer i skuffen, som de har arbejdet på i under epidemien.

Derudover håber han, at der vil komme en form for statsstøtte i forhold til de manglende tilskuerindtægter for indeværende, men også den kommende sæson.

- Det handler meget om at være fleksibel i disse tider. Sådan er det også, når vi er ude og tale med sponsorer. Vi er klar til at være fleksible, for det betyder meget for os, at vi kan tilbyde de rigtige pakker til vores sponsorer, ligesom det har stor betydning for, at de fortsat er med, siger formanden.

Aarhus United er klar til at gå på kompromis med starttidspunktet for Håndboldligaen, så man igen kan få folk på lægterne til klubbens kampe. Her er det June Bøttger i angreb. Foto: Ole Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Pendlerne om letbanen: Langt bedre end sit rygte, men informationsniveauet kunne være bedre

Annonce