Annonce
Østjylland

Lokalhistorie: Bette Mie med de store græskar

Bette Mie blev berømt for sine store græskar, og den lokalhistoriske årbog fortæller om hemmeligheden bag de store græskar. Foto: Hou Lokalhistoriske Arkiv
Lokalarkivet i Hou har igen lavet et årsskrift med spændende historier om mennesker og begivenheder.

Hou: Bette Mie var for mere end et halvt hundrede år siden berømt for sine store græskar. Så berømt, at hun endda kom på bagsiden af Horsens Folkeblad.

Historien om Bette Mie er en af mange i det nye årsskrift fra Hou Lokalhistoriske Arkiv, og hemmeligheden bag de store græskar vender vi tilbage til. For der er meget mere at læse om i "Hou Historier 2020", som er det fjerde i rækken af årsskrifter.


Man kan også læse om en stak kærestebreve, der blev skrevet i slutningen af 1800-tallet.

Fra artiklen


Bogen er fuld af historier om begivenheder og personligheder, som alle er en del af historien om Hou og omegn. Bag arbejdet står frivillige, som har samlet en række brikker i det puslespil, som lokalhistorie er.

Desuden er der et kapitel om årets gang i Hou, der ligesom alle andre steder fik corona-virussens indtog at mærke.

Annonce

Breve med kærlighed

Man kan også læse om en stak kærestebreve, der blev skrevet i slutningen af 1800-tallet. Brevene blev mere end 100 år senere fundet under gulvbrædderne i et hus på Strandgade i Hou, og brevene fortæller historien om en stor kærlighed, der trods problemer endte med, at Huno von Holstein-Rathlou blev gift med Emerentze Zeuthen.

Richardy-slægten, Hal-Leif og Lotte Fink er andre hovedpersoner i bogen, som udleveres til medlemmerne af Hou Lokalhistoriske arkiv ved et arrangement i Hou Hallen fredag 4. december klokken 14-16.

Andre er også velkomne til at købe årsskriftet, hvor de kan læse hemmeligheden om, hvordan man dyrkede store græskar i 1950'erne og 1960'erne.

Ane Marie Mikkelsen, der var kendt som Bette Mie, gik ofte rundt med sin trækvogn, og når Persillegartneren var i byen, fulgte hun efter hestevognen og samlede hestepærer op. Samtidig havde hun for vane at vende wc-spanden som gødning, så der var krudt i jorden til at give store græskar, tomater og andet godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce