Annonce
Byudvikling

Lokalplan for folkeparken kom med overraskelser

Sådan kommer den til at se ud ovenfra den nye folkepark, der erstatter parkeringspladserne ved rådhuset. Bemærk tilbygningen på Tinghuset, der også er kommet med i det lokalplanforslag, som byrådet mandag aften vedtog at sende i høring. Illustration: BOGL
Bekymringen for parkeringspladser er stærkt overvurderede, viser en optælling af det endelige antal parkeringspladser.

Odder: Den har været længe undervejs, den lokalplan for Folkeparken, som byrådet mandag aften sendte i høring.

I september 2018 opstod en midlertidig park på parkeringspladsen ved Rådhuset. Parken var en afprøvning af ideen, der nu bliver til virkelighed.

Det tog ikke lang tid for byrådet at blive enige om at sende forslaget i otte ugers høring, selvom ikke alle i byrådet er vilde med ideen.

Annonce

- Jeg er jo knap så begejstret, sagde John Rosenhøj (DF), da han sagde ja til at sende planen i høring.

Det var til gengæld Marianne Hundebøll (SF).

- Jeg glæder mig til det hele bliver gennemført. Parken taler ind i sundhed, biodiversitet og byudvikling, sagde hun.

Altaner på Tinghuset

Der gemte sig dog en overraskelse i den 76 sider lange lokalplan, som alle byens borgere nu kan læse på kommunens hjemmeside.


Det er nogle muligheder, som jeg ikke umiddelbart kan gå ind for, og jeg synes, det er lidt en sniger at sætte det ind i en lokalplan for folkeparken.

Marianne Hundebøll (SF)


Lokalplanen omhandler nemlig ikke kun Rådhusets park og parkeringsplads, men hele karreen Nørregade, Aabygade, Rosensgade og Rådhusgade inklusive Polititorvet.

Facade mod vest med visualisering af to altaner til 1. sals lejligheder på maks. 1,2 meter i dybden.

Planen giver blandt andet mulighed for, at Tinghuset kan lave en tilbygning med tagterrasse eller sætte to altaner op på første sal.

Skitsen viser et eksempel på tilbygning i den nordlige ende mod Polititorvet. Hvis tilbygning udføres, må der (i stedet for en altan) etableres en tagterrasse over tilbygningen. Konkrete forslag til bygningsændringer skal helhedsvurderes af Odder Kommune, så disse tilpasses i forhold til områdets bevaringsværdige bebyggelse.

- Det er nogle muligheder, som jeg ikke umiddelbart kan gå ind for, og jeg synes, det er lidt en sniger at sætte det ind i en lokalplan, hvor fokus er på Folkeparken. Der står eksempelvis ikke noget om, hvilke tidligere tilladelser, vi har givet til Tinghuset, sagde Marianne Hundebøll, der blev bakket op af Elvin Hansen (S).

- Det er godt fanget. At der lige er indskudt to altaner, dem skal vi være opmærksomme på, når vi får høringen tilbage. Så må vi jo høre, hvad borgerne siger, sagde Elvin Hansen.

Annonce

Find en anden parkeringsplads

Siden afprøvningen i 2018 har byrådet valgt, hvordan parken skal se ud og sikret sig en aftale med Kvickly og Løvbjerg om parkeringspladser bag Løvbjerg som erstatning for de p-pladser, der forsvinder ved Rådhuset, når parken kommer.

- Og som er servicemeddelelse kan jeg fortælle, at forvaltningen har talt p-pladserne op og det endelige resultat er, at der vil være én plads mindre end i dag, sagde Ole Lyngby Pedersen (V), da lokalplanforslaget var til debat i byrådet mandag aften.

Hans Hammann (V) supplerede med at sende en stikpille til byens butiksansatte.

- Hvis det med p-pladser betyder så meget for de handlende, så skulle de selv tage at finde et andet sted at parkere end lige bagved deres butikker, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce