Annonce
Norddjurs

Lokalpolitiker siger farvel og tak: - Beslutningen har ikke været svær

Efter sammenlagt 27 år i kommunalpolitik har Mads Nikolajsen (SF) meldt ud, at han ikke genopstiller til kommunalvalget. Mads Nikolajsen er formand for byrådets børne- og ungdomsudvalg og har blandt andet været med til at kæmpe for børnebyerne, som han mener, man skal lægge sig i selen for at holde fast i. Foto: Helle Elgaard Kvist
Det er en garvet lokalpolitiker, der til november vælger kommunalbestyrelsen fra for at være menig SF-aktiv og hellige sig tid med familie og venner.

Norddjurs: Når der 16. november afholdes kommunalvalg, bliver det uden muligheden for at sætte krydset ved SF's Mads Nikolajsen, der er formand for byrådets børne- og ungdomsudvalg.

Efter sammenlagt 27 år i lokalpolitik, har den 69-årige politiker valgt ikke at genopstille, og det har faktisk ikke været en svær beslutning.

- Jeg vidste allerede, da jeg stillede op sidste gang, at nu ville jeg kun tage den her periode, men det er ikke politisk klogt at skilte med, så derfor er det først meldt ud nu, siger Mads Nikolajsen og fortæller, at SF's andet kommunalbestyrelsesmedlem, Alexander Myrhøj, samt bestyrelsen har kendt til beslutningen i et stykke tid.

- Det er vigtigt for SF, når der skal opstilles nye kandidater til foråret, siger han.

Han mener, at tiden er god for et generationsskifte, men selv om han sidste år gik på pension fra sit gymnasielærerjob, er generationsskiftet ikke bare et spørgsmål om alder.

- Det er ikke så meget alderen, jeg hentyder til, men nu har jeg siddet i snart fire perioder, så nu må det godt være en anden, der står i spidsen, siger han og tilføjer, at beslutningen om at stoppe i lokalpolitik ikke er så svær, når han ved, der er afløsere klar til at tage over.

Annonce

Krig skabte engagement

Mads Nikolajsen startede sin karriere som lokalpolitiker tilbage i 1980'erne, hvor han sad som medlem af Grenaa Byråd i godt 11 år indtil 1993, efterfulgt af en selvvalgt pause indtil 2006, hvor han blev valgt ind som medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse.

Interessen for politik opstod dog allerede tilbage i starten af 70'erne, og Mads Nikolajsen husker situationen, som var det i går.

- Jeg blev politisk engageret 6. oktober 1973 ved 14-tiden, for da brød oktoberkrigen ud i Israel, hvor jeg befandt mig i kibbutz. Det gjorde et kæmpe indtryk på mig, og jeg begyndte at engagere mig i fredsarbejde, siger han.

Hjemvendt til København blev det hurtigt til en indmeldelse i SF. Da han vendte tilbage til barndomsbyen Grenaa, begyndte han at kæmpe for miljøet, og da hans to døtre kom til verden blev børnenes vilkår også en mærkesag.

Annonce

Vrede borgere fylder

Med 27 års erfaring i lokalpolitik har Mads Nikolajsen oplevet udviklingen indenfor det politiske område, og der er især to ting, der har ændret sig, mener han.

- Der er ikke så mange, der er aktive i politiske partier længere, og så betyder mediedebatten mere - på godt og ondt, siger han.


Det har da været presset, når der har været varme sager, og der har været vrede borgere, men jeg har altid kunnet stå inde for det, jeg har gjort. Der er altid kompromiser, men jeg er aldrig gået på kompromis med min samvittighed.

Mads Nikolajsen (SF), der ikke genopstiller til kommunalvalg


Sidstnævnte har han mærket, når mediedækningen har været for enkeltsags-orienteret, og efter hans mening ude af proportioner i forhold til helheden, og det har også været noget af det hårdeste ved at være i politik.

- Det har da været presset, når der har været varme sager, og der har været vrede borgere, men jeg har altid kunnet stå inde for det, jeg har gjort. Der er altid kompromiser, men jeg er aldrig gået på kompromis med min samvittighed, siger Mads Nikolajsen.

Annonce

Ikke færdig med politik

At lokalpolitikeren ikke stiller op til kommunalvalget betyder dog ikke, at han er færdig med politik.

- Jeg ser frem til "bare" at være menig SF-aktiv, og jeg vil også tage min tjans i baggrundsgrupper, som jeg har nydt godt af input fra, når vi har mødtes forud for både økonomi- samt børne- og ungdomsudvalgsmøder. De har været med til at styrke mit arbejde og min motivation, siger Mads Nikolajsen.

Lokalpolitikeren har på landsplan siddet i trafikudvalget for SF og er nu i udenrigsudvalget, og det er et arbejde, der optager ham meget.

- Det vil jeg gerne bruge mere tid på, og jeg er optaget af EU. Fra 2001 til 2009 var jeg også rejsesekretær for de nordiske venstre-grønne partier, siger Mads Nikolajsen.

Han pointerer samtidig, at der stadig er et stykke tid til november.

- Jeg har hovedet fuld af tanker, og jeg vil være med til at give SF et bedre valg end sidst, siger lokalpolitikeren.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce