Annonce
Østjylland

Lokalråd går sammen: Vil fortælle de gode historier

Lokalrådene i Dyngby, Randlev, Bjerager og Boulstrup er i gang med at lave en fælles hjemmeside, som man allerede kan kigge på, selvom siden ikke er helt færdig.
Oplysninger og gode historier skal være med til at fortælle, at det er godt at bo i Dyngby, Randlev, Bjerager og Boulstrup.

Randlev: Landsbyerne rundt om skolen i Randlev er i fuld gang med at lave en hjemmeside, som skal berette om livet på landet.

- Skolen er her stadig, selv om den er blevet privat. Og vi har i lang tid arbejdet på at lave en fælles platform for de landsbyer, der ligger rundt omkring vores skole, siger Anne Jønsson.

Hun er formand Lokalrådet for Over- og Neder Randlev, som er gået sammen med lokalrådene for Boulstrup, Dyngby og Bjerager. Børnene fra disse områder gik på skolen i Randlev, indtil den i 2011 blev lukket af kommunen og genopstod som en privat friskole.

- Vi vil gerne gøre opmærksom på, hvad der foregår i området. Både for os, der bor her i forvejen, og for dem, vi gerne vil tiltrække. Børnefamilierne, elever til skolen og i det hele taget gode folk, vi gerne vil have til området. Og så må vi gøre opmærksom på, hvad der foregår her, siger Anne Jønsson.

Annonce

Vi har i lang tid arbejdet på at lave en fælles platform for de landsbyer, der ligger rundt omkring vores skole.

Anne Jønsson, lokalrådsformand

Slut med kirkeblade

Lokalrådene har snakket sammen om hjemmesiden i længere tid, og nu er der kommet en foreløbig version. Den har adressen www.lokaldrbb.dk og indeholder faner med temaerne kalender, nyheder, lokalområderne, vi tilbyder, de gode historier og kontakt.

Tidligere kunne man læse nogle af oplysningerne i sit kirkeblad, men efter de tre gamle pastorater Gosmer-Halling, Randlev-Bjerager og Saxild-Nølev er blevet lagt sammen til et, har de fået fælles kirkeblad. Og det indeholder kun kirkeligt stof.

- Derfor er vores nye hjemmeside ekstra vigtig, og idrætsforeningen glæder sig også til at bruge den. Vi vil også gerne i dialog med erhvervslivet og lave portrætter med et link til deres hjemmesider. Men det er ikke nogen lille opgave at lave siden, slet ikke når den bliver lavet på frivillig basis. Der kommer til at være en fælles kalender, for en fællesspisning i Boulstrup Forsamlingshus kunne sagtens være for hele området, siger Anne Jønsson.

De gode historier

Lokalrådene har også skelet til www.oertingposten.dk, som handler om Ørting og Falling, og som journalisten Marianne Hansen står bag.

- Hun er rigtig god til at fortælle historier. Vi vil også gerne have de gode historier med, men at vi så er amatører, det er en anden sag. Derfor bliver fanen med gode historier bygget op som en blog, hvor folk kan lægge en god fortælling op. Og vi efterlyser folk, der er interesserede i lokalhistorie og som synes, det kunne være spændende at gå på opdagelse på arkivet i Odder. De kan kontakte mig eller deres lokale lokalråd, siger Anne Jønsson.

Landsbyerne i området hører nemlig under lokalarkivet i Odder, og hvis nogen har lyst til at hjælpe, kan de kontakte lokalrådene via den nye hjemmeside.

- Lige i øjeblikket er siden slet ikke opdateret. Vi fylder på i løbet af sommeren og holder et fælles præsentationsmøde i september. Hvis folk har gode ideer til, hvad de gerne vil læse om, så må de endelig kontakte os, siger Anne Jønsson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce