Annonce
Østjylland

Lokalsamfund nåede ikke at lægge 3 mio. kr. på bordet: Nu forlænges kampagne for at sikre donation til byens nye samlingssted

SuperBrugsen Auning har stået for kampagnen, der sætter fokus på at handle lokalt, og som er en halv mio. kr. fra at nå målet, der udløser en donation på 50.000 kr. til Auning Aktivitetspark. Foto: Søren Ladefoged
En lokal kampagne, der skulle støtte det lokale butiksliv og samtidig samle ind til Auning Aktivitetspark nåede fredag ved deadline ikke i mål med de 3 mio. kr., der skulle være handlet for lokalt. Derfor går kampagnen nu ind i forlænget spilletid.

Auning: En halv mio kr. Så meget er de handlende i Auning fra at udløse en lokal donation på 50.000 kr. til byens projekt Auning Aktivitetspark, hvor nye idræts- og udefaciliteter skal udgøre et nyt samlings- og tiltrækningssted i byen.

Siden 12. august har handlende i Auning kunnet afleverer boner på købte varer i byens specialbutikker, og var der handlet for 3 mio. kr. lokalt inden 8. oktober, ville SuperBrugsen donerer yderligere 50.000 kr. til projektet.

Men sådan skulle det ikke gå. Ved tidsfristens udløb er der samlet ind i omegnen af 2,5 mio. kr.

Annonce

Mads Bjerregaard, der er formand for foreningen Auning Aktivitetspark, kan ikke sætte en finger på, hvor kampagnen er knækket, men han er glad for den lokale støtte til parken – fra både de handlende og Auning-borgerne – han fortsat oplever.

- Uden folk her ville vi jo ikke eksistere, så vi er hammer glade for støtten, siger han.

Ifølge foreningens formand er en donation på 50.000 kr., som SuperBrugsens kampagne stiller i udsigt, enormt vigtigt for driften af aktivitetsparken.

- Man kan sige, at alle (donationer, red.) er vigtige, for vi skal kunne drive stedet selv. Der er mange løbende udgifter, så vi er dybt afhængige af donationer og medlemmer, og at nogle vil være med til at drifte det. Anlæggelse af parken er jo hovedsaligt gennem fonde, men vi er fuldstændig afhængige af andre indtægter, så den kan blive stående.

Mads Bjerregaard forklarer, at foreningen stadig er i gang med fondsansøgninger om hjælp til anlæggelsen af de resterende etaper.

- Vi er afhængige af, at de (fondene, red.) giver noget, før vi kan anlægge videre. Tingene går lidt langsommere, end man regner med – også set i lyset af, at vi jo er amatører, der gør det ved siden af vores arbejde. Men det er super vigtigt for byen, siger han og fortsætter:

- Jeg håber, vi når i mål (med kampagnen, red.), og jeg tror nu, det i virkeligheden handler om, at folk skal huske at aflevere bonerne, siger han.
Én kuvert med over 150.000 kr.

I SuperBrugsen Auning, der står bag kampagnen og den mulige donation, forklarer uddeler Anders Rasmussen, at de har valgt at forlænge fristen, for han er sikker på med 14 dage mere at løbe på, så skal de nok nå de tre millioner kr.

- Vi er ikke noget helt i mål, men der har simpelthen været så god opbakning her til sidst, at vi har valgt at forlænge det i 14 dage. Går vi bare 14 dage tilbage, så var vi langt fra, men nu er vi tæt på. Med den indsats, der er blevet leveret på det sidste, fortjener folkene bag aktivitetsparken lige 14 dage mere at løbe på, siger han.

Anders Rasmussen fortæller, at det hurtigt kan tage fart. Han har åbnet en kuvert med boner for over 150.000 kr., forklarer han.

- Det har været sjovt at følge. Der kom én ind på over 150.000 kr. Der var så også blevet købt en bil, men sådan én er sjov at åbne, siger han.

Hvad gør I, hvis I ikke når målet på de næste 14 dage?

- Så holder vi. Men vi når det, hvis kunderne holder skruen i vandet de næste 14 dage.

Modsat tidligere kan boner fra køb i SuperBrugsen nu også indgå i indsamlingen af de 3 mio. kr.

Den nye tidsfrist løber til og med søndag den 24. oktober.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kaffe, te eller noget midt imellem: To studiekammerater har succes med at sælge en sydamerikansk drik

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Debat

Rambøll efterlyser handling: Aarhus Kommune kan tage hårdere fat i klimaindsatsen

AGF

Tingager er for tiden ude i kulden i AGF: - Jeg har ikke været god nok, men det er jeg nu

Debat

Stiften mener: Tillykke til DIF og Michael Laudrup, men hvad skal vi bruge kåringen til?

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Sport

JV erfarer: Thomas Mogensen stopper karrieren og fortsætter i SønderjyskE i ny rolle

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Aarhus

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Annonce