Annonce
Østjylland

Lokalt erhvervsliv glæder sig over åbningen af Hessel-trinbrættet

Man skal huske at tjekke Midttrafiks hjemmeside, når standsningsstederne Thorsager og Hessel åbner, idet der vil ske ændringer af køreplanen begge stedet, fortæller Norddjurs Kommune. Foto: Norddjurs Kommune
I såvel Norddjurs Kommune og erhvervslivet er der glæde over, at letbanen har taget det nye togstop ved Hessel i brug. Det giver virksomheder og deres ansatte nye muligheder.

Norddjurs Kommune: I Norddjurs Kommune glæder man sig over, at Aarhus Letbane fra den 9. juli er begyndt at standse ved de to såkaldte "standsningssteder" i Thorsager og Hessel. Åbningen af passagerdriften til og fra letbanens standsningssted ved Hessel i Norddjurs Kommune er til stor glæde for det lokale erhvervsliv, fastslår kommunen i en pressemeddelelse.

Hidtil har letbanen kun gjort et enkelt stop i Grenaa i centrum, men med åbningen af Hessel-trinbrættet er der nu to muligheder for at stige på toget.

Hessel-stoppet er anlagt med særligt fokus på erhvervslivet i denne del af Grenaa. Standsningsstedet, der ligger på Rugvænget ved Hessel, er navngivet efter Hessel Gods få kilometer derfra. Med sin placering i et erhvervspræget område er det et letbanestop for de lokale virksomheders mange pendlere. Bl.a. for de ansatte hos Terma i Grenaa.

Annonce
Standsningsstedet for Aarhus Letbane i Norddjurs Kommune Hessel på Rugvænget ved Hessel vil bl.a. gøre det lettere for ansatte på virksomheden Terma at komme til og fra arbejde. Foto: Norddjurs Kommune

Terma-ansatte tager toget

Til Norddjurs Kommune siger HR-direktør hos Terma, at man er glad for åbningen, der vil gøre det lettere for virksomheden at rekruttere nye medarbejder og studerende fra Aarhus-området. Ligesom flere ansatte hos Terma har planer om at gå fra bil nummer to til i stedet at bruge letbanen til og fra arbejde.

Hessel giver også nem adgang for pendlere og rejsende fra et større område omkring Grenaa. For eksempel for gæster til og fra de mange sommerhuse og campingpladsen ved Grenaa Strand, samt for beboere i boligområderne i den sydlige del af Grenaa. Cykelparkering og en stor parkeringsplads lige overfor stationen er endnu et plus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce