Annonce
Erhverv

Lokalt firma vil være globalt i kernen

Emina Dzanic er serbokroat taler engelsk, serbokroatisk og fransk og er dermed en styrke over for kunderne i de respektive lande. Foto: Jørgen Høg
Advansor, der ligger i Aarhus og sælger CO2-neutral køleteknik, har fokus på både at være lokale og internationale. Når virksomheden træder ind på et nyt marked, forsøger den at have nogen i Aarhus, der kan det lokale sprog.

BRABRAND: Ingeniøren Emina Dzanic er et godt eksempel på det, som Advansor gerne vil vise over for deres internationale kunder. - Hun er serbokroat, har boet i Bosnien og i Kroatien og har læst i Paris. Så hun taler engelsk, serbokroatisk og fransk. Hun læste i Danmark, så vi skyndte os at lave en kontrakt med hende. Hun er en stjerne, siger Advansors administrerende direktør Kristian Breitenbauch.

For Aarhus-virksomheden Advansor, der producerer CO2-neutral køleteknik, er det en daglig kamp både at være international og lokal på samme tid.

Når Advansor træder ind på et marked i et andet land, er det nemlig vigtigt, at virksomheden har ansatte, der kan tale det lokale sprog.

- Det fjerner barrierer og misforståelser. Jeg klarer mig fint på engelsk, men når en kunde sidder og har et projekt i Frankrig, ønsker han at tale med en, der taler fransk. Alle vores andre konkurrenter er nationale. Vi har 32 konkurrenter i Europa, de fleste er nationale, siger han.

- Så vi skal være vildt gode til at have den lokale ”flavour”. Når vores lokale portugisiske chef håndterer tingene i Portugal, skal hun også få kunderne til at opleve, at det er portugisisk det hele, siger Kristian Breitenbauch.

Han vurderer, at der i Advansors ingeniørafdeling i Aarhus er omkring 40 procent med udenlandsk pas.

- Vi går ekstremt hårdt efter at være internationale fra kernen. Når den franske kunde skal have hjælp med noget, så taler han direkte med en fransk køleingeniør, der bare bor i Aarhus og arbejder for os. Der går meget tabt i sprog, så han taler direkte med kernen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce