Annonce
Erhverv

Lokalt firma vil være globalt i kernen

Emina Dzanic er serbokroat taler engelsk, serbokroatisk og fransk og er dermed en styrke over for kunderne i de respektive lande. Foto: Jørgen Høg
Advansor, der ligger i Aarhus og sælger CO2-neutral køleteknik, har fokus på både at være lokale og internationale. Når virksomheden træder ind på et nyt marked, forsøger den at have nogen i Aarhus, der kan det lokale sprog.
Annonce

BRABRAND: Ingeniøren Emina Dzanic er et godt eksempel på det, som Advansor gerne vil vise over for deres internationale kunder. - Hun er serbokroat, har boet i Bosnien og i Kroatien og har læst i Paris. Så hun taler engelsk, serbokroatisk og fransk. Hun læste i Danmark, så vi skyndte os at lave en kontrakt med hende. Hun er en stjerne, siger Advansors administrerende direktør Kristian Breitenbauch.

For Aarhus-virksomheden Advansor, der producerer CO2-neutral køleteknik, er det en daglig kamp både at være international og lokal på samme tid.

Når Advansor træder ind på et marked i et andet land, er det nemlig vigtigt, at virksomheden har ansatte, der kan tale det lokale sprog.

- Det fjerner barrierer og misforståelser. Jeg klarer mig fint på engelsk, men når en kunde sidder og har et projekt i Frankrig, ønsker han at tale med en, der taler fransk. Alle vores andre konkurrenter er nationale. Vi har 32 konkurrenter i Europa, de fleste er nationale, siger han.

- Så vi skal være vildt gode til at have den lokale ”flavour”. Når vores lokale portugisiske chef håndterer tingene i Portugal, skal hun også få kunderne til at opleve, at det er portugisisk det hele, siger Kristian Breitenbauch.

Han vurderer, at der i Advansors ingeniørafdeling i Aarhus er omkring 40 procent med udenlandsk pas.

- Vi går ekstremt hårdt efter at være internationale fra kernen. Når den franske kunde skal have hjælp med noget, så taler han direkte med en fransk køleingeniør, der bare bor i Aarhus og arbejder for os. Der går meget tabt i sprog, så han taler direkte med kernen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Annonce