Annonce
Randers

Lokalt politikerpar snydt på GoMore: - Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at det kunne ske

Smilet er ikke så stort hos politikerne Lise-Lotte Leervad Larsen og Malte Larsen i disse dage. Parret mangler deres bil, der ikke er blevet afleveret tilbage som ellers aftalt efter en udlejning via GoMore. Arkivfoto: Annelene Petersen
Byrådsmedlem Lise-Lotte Leervad Larsen (S) og folketingsmedlem, Malte Larsen (S), lejede torsdag aften deres bil ud. Den skulle være retureneret lørdag aften, men parret har stadig ikke set skyggen af den.

Randers: - Jeg havde da ikke i min vildeste fantasi troet, at det ville kunne ske.

Ordene kommer fra byrådspolitiker, Lise-Lotte Leervad Larsen, der sammen med sin mand, folketingspolitiker Malte Larsen, er blevet taget ved næsen.

Parret udelejer deres familiebil via delebilstjenesten GoMore, hvor kunder og udlejere opretter en profil og derefter har mulighed for at arrangere samkørsel eller at leje eller udleje bil.

Annonce

Torsdag aften lejede parret deres familiebil - en grå Renault Grand Scenic - ud til en kvinde. Aftalen var, at den skulle afleveres tilbage lørdag aften klokken 21.30. Men da tidspunktet indtraf, skete der ikke noget.

- Vi sad og ventede, og da klokken blev 22, tænkte vi "nå, hvad nu?", hvorefter Malte prøvede at ringe på telefonnummeret, men den gik bare på telefonsvarer, og vi kunne heller ikke få kontakt med hende via profilen på GoMore-app'en, siger Lise-Lotte Leervad Larsen.

Vred, snydt og bekymret

Søndag formiddag sidder politikerparret fra Randers stadig uden deres bil. Kvinden har de stadig ikke haft held til at få kontakt til, og GoMore har haft påskeferie, så det er først nu, parret kan forsøge at få fat i biludlejningstjenesten. Politiet er kontaktet og bilen efterlyst, og parret har også lagt et opslag på Facebook for at se, om det kan skaffe bilen tilbage.

- Det er jo ikke sikkert, at der er onde hensigter, og vi kan jo ikke vide, om der er sket noget - om vedkommende er kørt galt - så vi er både bekymrede og føler også samtidig vrede og snydt, siger Lise-Lotte Leervad Larsen.

Parret oprettede en profil på GoMore i efteråret og har mange gange udlejet deres bil uden problemer, så derfor er oplevelsen også kommet meget bag på dem.

- Vi har aldrig prøvet noget lignende, siger Lise-Lotte Leervad Larsen og fortæller, at parret har været helt tryg ved konceptet:

- Vi godkender anmodningen om at leje bilen ud, og så ser vi jo hinanden i øjnene. Lejeren kommer og får nøglen, og man ser, at personen stemmer overens med profilen på GoMore, siger hun.

Annonce

Uvis afslutning

Hvad episoden ender med, ved Lise- Lotte Leervad Larsen af gode grunde ikke. Parret skal nu have fat i GoMore for, at høre, hvordan de er stillet, både hvis bilen kommer tilbage med skader, eller hvis den skulle risikere ikke at dukke op.


Jeg har prøvet at google det, og jeg har kun fundet ét andet tilfælde, hvor det er sket, tilbage i 2018, så det sker sjældent

Lise-Lotte Leervad Larsen


Om parret fremover vil benytte sig af GoMore, har det endnu ikke besluttet sig for.

- Det afhænger af, hvordan vi bliver hjulpet videre af GoMore. Vi har jo selv givet nøglen, så vi er selvfølgelig også lidt usikre på, hvor vi ender, siger byrådspolitikeren og tilføjer, at parret en eventuelt anden gang måske vil være mere skeptiske og påpasselige, men at det handler om tillid.

- GoMore er et godt koncept, der beror på tillid, og hvor man også skal verificeres via NemId. Det var noget andet, hvis man ikke mødtes, men man kigger jo hinanden i øjnene, siger Lise Lotte Leervad Larsen og fortæller, at det efter hendes research er lidt et enestående tilfælde, parret har oplevet.

- Jeg har prøvet at google det, og jeg har kun fundet ét andet tilfælde, hvor det er sket, tilbage i 2018, så det sker sjældent.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3-4000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter tredje sejr i træk: - Det var absolut sidste udkald for os at vi kom i gang

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

AGF

Med fart skal land bygges: Mustapha Bundu gør AGF til et helt andet fodboldhold

AGF

Tre på stribe: AGF nærmer sig top seks efter sejr over Sønderjyske

Aarhus

Ung bilist uden kørekort standset for fjerde gang i år: Nu er hans bil beslaglagt

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Alarm 112

Voldsom brand i Horsens: Halvdelen af Jydsk Miljø Rengørings bygninger udbrændt

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Kvinde sigtet for vold mod 9-årig dreng: Hev fat i hans hår og arm, fordi han råbte ind i en udluftningskanal

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Hjort skudt med bedøvelsespil i dyrehaven: Politiet søger vidner

Byudvikling For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Aarhus

Sympatisk men urealistisk: Forslag om at flytte udsalg bliver skudt ned

Annonce