Annonce
Norddjurs

Lokalt varmeværk vinder Årets Fjernvarmepris

Repræsentanter for Nærvarmeværket ved prisoverrækkelsen. Fra venstre: Formand Bjarne Bøhl Pedersen, direktør Michael Meldgaard Christensen, salg- og marketing manager Kenneth Meldgaard Hjortshøj, bestyrelsesmedlem Severin Traberg, næstformand Thomas Larsen og Dansk Fjernvarmes formand, Jesper Frost Rasmussen. Foto: Jesper Voldgaard
900 deltagere har på Dansk Fjernvarmes landsmøde tildelt Trustrup-Lyngby Varmeværk Fjernvarmeprisen 2019 for konceptet Nærvarmeværket.
Annonce

Trustrup: Idéen om at bringe husopvarmning på fjernvarmelignende andelsvilkår ud til husstande i områder, der i dag bruger oliefyr, har indbragt det lokale fjernvarmeværk i Trustrup-Lyngby hæder.

Det står klart, efter 900 deltagere ved Dansk Fjernvarmeværks landsmøde i Aalborg for nylig besluttede at udpege Trustrup-Lyngby Varmeværk som modtager af Fjernvarmeprisen 2019. Prisen får varmeværket på grund af sit nytænkende tiltag, Nærvarmeværket, der gør det muligt for husstande på landet at få et billigt alternativ på helt samme vilkår som fjernvarmeforbrugerne, selv om de ikke har mulighed for at blive tilsluttet fjernvarme.

Dansk Fjernvarmes formand, Jesper Frost Rasmussen, glæder sig på vinderens vegne.

- Jeg er rigtig glad for, at vores medlemmer i Trustrup-Lyngby har vundet Fjernvarmeprisen 2019. Det er et imponerende stykke arbejde, de har lagt i den grønne omstilling. Det er et godt eksempel på, hvordan den danske fjernvarme kan gå forrest i målsætningen om at reducere det danske udslip af CO2, siger han.

Annonce

Vilje til grøn omstilling

Idéen om Nærvarmeværket opstod ifølge direktør i Trustrup-Lyngby Varmeværk, Michael Meldgaard Christensen, med et klart fokus på at skabe grøn omstilling.

- Vi har i flere år arbejdet med at gøre vores lokale varmeforsyning så grøn som mulig. Det førte til en snak om de 5.000 forbrugere på Djursland, der ikke bor i områder med mulighed for fjernvarme og derfor har oliefyr, som både er dyr opvarmning og belaster CO2 regnskabet voldsomt, siger direktøren, som ikke overraskende er enormt glad for prisen.

- Vi er ikke bare stolte, for det betyder vanvittigt meget at få prisen, men det er en blåstempling af vores projekt med grøn omstilling ved at tilbyde at udskifte gamle oliefyr med luft-til-vand varmepumper på samme vilkår, som fjernvarmebrugere har, siger han.

Andelsselskabet Nærvarmeværket startede med forbrugere på Djursland, men har fået tilslutning til idéen over hele landet, hvor et net af autoriserede installatører sørger for udskiftning af dyre oliefyr til nye, miljøvenlige og økonomiske luft-til-vand varmepumper. Forbrugerne betaler herefter et tilslutningsbidrag, et fast årligt bidrag samt for deres faktiske forbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce