Annonce
Aarhus

Lokkemad til kunstnere: Få 70.000 kroner for at udstille i Australien

Århusianske Jørn Rønnau er en af de danske kunstnere, som har været med på Sculpture by the Sea i Aarhus og måske kunne være med ved Bondi Beach. Her ses han med sin hjertekuffert med titlen "Return Ticket to Aarhus" sammen med prinsesse Mary og kronprins Frederik ved udstillingen i 2009. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Australiere lokker Aarhus-kunstnere med 70.000 kroner, hvis de vil udstille deres værker ved Sculpture by the Sea på Bondi Beach.

AARHUS: Århusianerne savner Sculpture by the Sea, og de australske ophavsmænd savner århusianske og andre danske kunstnere ved Sculpture by the Sea.

Efter fire gange har Aarhus droppet den store skulpturfestival langs bugten, men i Australien kører den ufortrødent videre - det var også derfra, kronprins Frederik og prinsesse Mary bragte ideen til Aarhus.

- Vi er meget opsat på at fortsætte den vidunderlige kontakt med Danmark efter vores udstillinger i Aarhus, og vi håber, at mange århusianske kunstnere er interesserede i at udstille her hos os, siger David Handley, manden bag Sculpture by the Sea i Australien.

Annonce

Arrangørerne i Australien har været opmærksom på artiklen for nylig i Århus Stiftstidende om interessen for at bringe Sculpture by the Sea tilbage til Aarhus.

Dansk-australsk venskabsforening vil også gerne have danskere med og tilbyder økonomisk tilskud til danske og især århusianske kunstnere, hvis de vil være med ved Bondi Beach ved landets største by Sydney.

Tak for venskab

- Over de næste ti år giver vi og lokale sponsorer 15.000 australske dollars (71.250 kroner, red.) om året i støtte til danske kunstnere, som vil udstille ved Bondi Beach, hvor 100 kunstnere fra det meste af verden er med hvert forår, siger Hanne Bache og fortsætter:

- Som tak for venskabet mellem Danmark, Australien, New Zealand, inviterer vi danske kunstnere til at komme med deres forslag til kunstværker og dermed deltage i konkurrencen om et af de to støttebeløb på hver 15.000 australske dollars.


Vi er glade for at styrke båndene mellem Danmark og Australien i så vidunderlig en sammenhæng.

Hanne BacheArrangørerne lover, at to danske kunstnere vil blive valgt blandt forslag, der er modtaget 13. juni, en for hver af udstillingerne i 2021 og 2022.

Hanne Bache siger:

- Vi er stolte af at fortsætte vores langvarige støtte, først til de fire udstillinger i Aarhus 2009-2015 og nu i Bondi 2021-2030. Vi er glade for at styrke båndene  mellem Danmark og Australien i så vidunderlig en sammenhæng, som vi ser som væsentlig kulturudveksling.

Aarhus viste Sculpture by the Sea i 2009, 2011, 2013 og 2015. I 2017 blev den afløst af Aros Triennalen The Garden.

Udstillingen i Australien i 2021 er fra 20. oktober til 7. november og 50. gang, den er holdt i hele verden. Den begyndte i 1997 som en endags udstilling og havde 25.000 gæster.Lene Desmentik er dansk og deltog med sin skulptur "Rollercoaster" i Sculpture by the Sea i Aarhus i 2009. Her ses hun sammen med  Kronprinsparret.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Omikron-variant nærmer sig 200 tilfælde i Danmark

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Navne

José Carreras fylder 75: Verdensstjerne favner både opera og popmusik

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce