Annonce
Navne

Lone er den nye anfører for Tilst Skole - og hun har store planer

<p>Lone Jørgensen har skiftet Højboskolen i Hørning ud med Tilst Skole. Foto: Mette Heilskov</p>

Efter flere hurtige udskiftninger har Tilst Skole nu fået ny anfører. Lone Jørgensen ser et potentiale i Tilst og vil gøre skolen til førstevalg for flere af bydelens familier.

»Hej Lone!«, råber en elev hen over legepladsen, mens vi kigger os om efter et egnet sted at fotografere. Hun smiler og hilser igen. På vej ud har hun lige forklaret, hvor meget hun sætter pris på de små hverdagsmøder med eleverne, efter to drenge stoppede hende på gangen og spurgte om hjælp til at forstå en matematikopgave.

Lone Jørgensen tog 17. maj hul på sit nye job på Tilst Skole, og eleverne er hurtigt kommet på fornavn med deres ny skoleleder. Hendes første arbejdsdag blev fejret som en fest. Der var flag i byen, og skolebestyrelsens formand, Jann Lund, sørgede for en stilfuld ankomst i den ældre, nyrenoverede brandbil, han lader rykke ud i lokalområdet ved specielle lejligheder. På skolen ventede elever og lærere med et dagslangt program, der tog Lone Jørgensen med rundt i de fleste af skolens afkroge.

Skolelederposten i Tilst har siden 2010 skiftet hænder flere gange, og omgivelserne har ikke lagt skjul på, at man nu helst så en langtidsholdbar løsning.

Annonce

I 20 år frem til 2010 havde Tilst Skole en stabil leder i Thorkild Ørum. Derefter tog Lars Tyberg Mølgaard over og var en populær leder, men han stoppede efter tre år, fordi køreturen fra hjemmet i Aalborg blev for lang. I oktober 2013 ansatte man Birgit Smedegaard. Hun fratrådte i december sidste år efter to år i jobbet, efter »gensidig aftale med Børn og Unge i Aarhus Kommune«, som det hed.

I en overgang, frem til 1. april, trådte en af kommunens rutinerede skoleledere, Torben Antonsen, til. Han var egentlig gået på pension fra Ellevangskolen i Risskov, men trådte til som konstitueret leder.

»Vi vil gerne have en ny skoleleder på 45-50 år, der kan blive i jobbet, til han skal på pension. Der skal stabilitet til at drive en skole, og derfor er vi også rigtigt glade for, at Torben Antonsen vil træde til i en periode,« sagde skolebestyrelsesformand Jann Lund i forbindelse med skiftet.

En mulig opgave

Den nye skoleleder blev ikke en 45-50-årig mand. Det blev en 54-årig kvinde. Og en erfaren skolelder, der er fuldt bevidst om historikken på Tilst Skole.

»Jeg kan stadig lave et langt ryk. Og det vil jeg også gerne,« siger Lone Jørgensen, der har en kæreste, tre voksne børn, et barnebarn og et par »papbørn«.

Hun bor i Aarhus midtby. Erfaring som skoleleder har hun med fra Højboskolen i Hørning, hvor hun har været de seneste fem et halvt år. Inden da har hun også ledet specialtilbud som Columbusskolen i Galten og Himmelbjerggården i Ry, og i tre år drev hun sin egen konsulentvirksomhed Vision og Virkelighed med fokus på ledelsesudvikling inden for det systemiske og narrative område.

Da lederjobbet på Tilst Skole blev ledigt, vidste hun, at hun måtte gå efter det.

»For det første er det en vildt spændende skole, og en stor skole med mange kompleksiteter. Tilst er et område med enorm stor diversitet, og derfor bruger man det meget til statistik. Tilst by er prototypen på det gennemsnitlige Danmark. For det andet er der nogle opgaver, der kalder på at blive løst. Der har været nogle udfordringer, og det arbejde bliver spændende at gå ind i,« siger Lone Jørgensen.

Uanset hvilken baggrund, børnene kommer med, hører de til skolen og skal føle sig som en del af fællesskabet.

»Det er også et mangfoldigt område, hvor nogle børn er i vanskeligheder og bokser med ting, der er svære. Men det er ikke en umulig opgave at rumme både stærke og svage elever,« siger Lone Jørgensen.

Hun ser ikke Tilst som markant anderledes end Hørning, hvor hun indtil for nylig ledede Skanderborg Kommunes Højboskolen.

»Sammensætningen minder om hinanden. Tilst er måske lidt mere Aarhus. Mere storby, mener Lone Jørgensen, der har rygsækken fuld af positive erfaringer fra Hørning.

Her har hun blandt andet stået i spidsen for implementeringen af den nye folkeskolereform. Hun har haft særligt fokus på inklusion og det, der i fagsprog kaldes AKT, de sociale processer omkring elevernes trivsel og adfærd i skolen.

»Det er enormt vigtigt, at eleverne trives. Samtidig med, at fagligheden vægtes højt,« siger Lone Jørgensen.

Og lige så vigtig som elevernes trivsel, er lærernes.

»Vi skal også kigge på trivsel i forhold til medarbejderne, for her har der også været ting, der har været svære. Det er vigtigt, at vi får tydeliggjort, at vi anerkender, hvor vi hver især står. Jeg kan ikke lede noget uden at have medarbejderne med. Og man må rigtig gerne være stolt af sin skole,« siger Lone Jørgensen.

Den første tid på skolen har hun dog ingen planer om at udrulle revolutioner.

»I første omgang skal vi have tydeliggjort alt det, der fungerer godt. Det skal være udgangspunktet fremad,« siger Lone Jørgensen.

Annonce

Mange lokale kræfter

Lone Jørgensen er begejstret for de mange positive drivkrafter, der på hver sin måde arbejder for at gøre Tilst til en bedre bydel.

»Tilst er en by med mange ressourcer. I maj var jeg med til Åbent Forum i Bydelshuset, og her viste Tilst sig som et område, der kan klare mange ting,« siger Lone Jørgensen og nævner blandt andre Natteravnene, lederrådet, fritidsklubben, kirken og bydelsmødrene som eksempler.

Hun ser meget gerne skolen som et kulturcenter i byen og har et ønske om, at Tilst Skole i højere grad end i dag skal være førstevalget for bydelens børn og forældre.

»Vi vil meget gerne have flere af distriktets børn til at vælge Tilst Skole. Det er ikke en selvfølge i dag,« siger Lone Jørgensen, der også gerne ser skolen vokse sig større end de knap 750 elever, den har i dag.

»Det måtte meget gerne være en firesporet skole,« siger Lone Jørgensen.

I dag kører under halv- delen af årgangene med fire spor. Den nye årgang, der begynder i børnehaveklasse efter sommerferien, er også tresporet.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Navne

Tandlæge fylder 75

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Østjylland

DN holdt valgmøde og afslørede resultatet af en rundspørge: Det mener flertallet af kandidaterne om Kattegatforbindelsen

Annonce