Annonce
Aarhus

Lone Hindø genopstiller til byrådet

Lone Hindø ser et Aarhus, der trækkes skævt, og hvor city for al opmærksomheden, selv om der bor 100.000-vis af mennesker uden for Ringgaden. Nu genopstiller hun efter 20 års pause til byrådet for Socialdemokraterne. Foto: Kim Haugaard

Tidligere mangeårig politiker og rådmand i Aarhus, sognepræst Lone Hindø, har fået lyst til politik igen og genopstiller til byrådsvalget i november.

HARLEV: Det var en svær beslutning, da en lokal partiforening i efteråret spurgte sognepræst Lone Hindø, om hun ville opstille til valget til Aarhus Byråd til november.

Men efter en grundig tænkepause på en rejse til Paris med sin mand kunne hun mærke, at lysten til igen at blande sig mere aktivt i politik var kommet tilbage. Så 19 år efter at hun forlod lokalpolitik med et "Jeg tror ikke, at jeg nogensinde genopstiller", har hun nu takket ja til alligevel at prøve igen.

- Jeg havde egentlig ikke drømt om at vende tilbage, men da Socialdemokratiet i Borum-Lyngby partiforening spurgte, om jeg ville genopstille, opdagede jeg pludselig, at jeg havde lyst til det igen. Og ud over at tale det grundigt igennem med min mand, Vagn Juhl Larsen, spurgte jeg fire gode venner, som hver især alle også synes, det var en god beslutning at sige ja, fortæller Lone Hindø.

Hun var medlem af Aarhus Byråd i tre perioder fra 1982-94 for SF. Her var hun rådmand for den daværende 5. afdeling, der havde ansvaret for blandt andet de kommunale værker og kollektiv trafik. I øvrigt som den første kvindelige rådmand i Aarhus Byråd. Senere blev hun rådmand for skoler, kultur og fritid.

Annonce

Blå bog: Lone Hindø


  • Lone Hindø er født 15. oktober 1948 i Ringkøbing. Hun er uddanet lærer og læste siden teologi og blev sognepræst, dåbsforsker og forfatter.
  • Lone Hindø var fra 1982-1994 og igen 1998-2002 medlem af Aarhus Byråd og fra 1994-1998 medlem af Århus Amtsråd. I 1986 blev hun byens første kvindelige rådmand.
  • Frem til 1995 repræsenterede hun SF, men skiftede i 1995 til Socialdemokratiet.
  • Fra 1997 til 2002 var hun bl.a. formand for kommunens sundhedsudvalg. Lone Hindø valgte ikke at genopstille ved valget i november 2001. Hun har siden været aktiv i den socialdemokratiske organisation på forskellig vis.
  • Siden 1998 har hun været sognepræst i Trige-Ølsted-Spørring Pastorat.
  • Hun har fra 2002 forsket i dåben set fra en kulturhistorisk synsvinkel.
  • Lone Hindø er gift med biolog, lic.scient. Vagn Juhl-Larsen. Parret bor på en mindre gård vest for Aarhus, hvor de bl.a. opdrætter heste.

Derefter sad Lone Hindø i Aarhus Amtsråd 1994-98. Det var i den periode, hvor hun forlod til SF. Efter en kort periode som løsgænger meldte hun sig i 1995 sig ind i Socialdemokratiet. Atter stillede hun op til byrådet og blev valgt for perioden 1998-2001, så det blev til i alt 20 år i politik inden hun valgte ikke at genopstille og at hellige sig jobbet som sognepræst ved Trige-Ølsted-Spørring kirker.

- Jeg har været aktiv gennem alle årene siden i Socialdemokratiet og har stor fornøjelse i at være med i inspirationsgruppen for teknik og miljø, ligesom jeg er med i kvindearbejdet, fortæller Lone Hindø, der er født i 1948 og altså 68 år.

- Der er i et byråd brug for politikere i alle aldre. Både nogle fra første akt i livet og nogle fra tredje akt, som mig, der har arbejds- og livserfaring med, og som gerne vil arbejde videre med den erfaring uden at have rådmandsambitioner, mener Lone Hindø.

Lone Hindø er uddannet lærer og siden præst. Præstekjolen beholder hun dog, selv hvis hun skulle blive valgt til byrådet. Så ambitionen er at blive byrådsmedlem - ikke rådmand igen. Foto: Kim Haugaard

Når man spørger, hvad hun især gerne vil arbejde for i politik, får man to svar:

- Jeg kan som præst se, at for mange falder igennem vores sociale system og sygehusvæsnet. Og jeg brænder for at være med til at bindes folks liv bedre sammen.

- Det andet emne, der især optager mig, er, at jeg efter 30 år med bopæl på landet (Taastrup ved Harlev, red.) synes, at politik mere og mere handler om city og det, der foregår inden for Ringgaden. Der bor 100.000-vis af mennesker uden for city, og for dem kan en cykelsti betyde alverden og hvis de mister buslinjen får det store konsekvenser for både børn og ældre. Så jeg vil gerne arbejde for, at byrådet er bedre til at tænke landsbyer, stationsbyer og centerbyer med i helheden.

Lone Hindø tilføjer, at hun, hvis hun skulle blive valgt til byrådet ved valget til november fortsætter som præst, ligesom hun hun bruger tid på sine tre - snart fire - børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad-profil rykker til Kolding

Annonce