Annonce
Aarhus

Loppe-abstinenser: Bagagerumsmarked på Ingerslev har lange udsigter

Sådan så det ud 17. maj, da bagagerumsmarkedet for en kort bemærkning var genåbnet efter corona-nedlukningen i marts. Men siden blev det populære marked igen lukket ned på Ingerslevs Boulevard. Foto: Østjyllands Politi
Arrangøren af bagagerumsmarkedet på Ingerslev Boulevard er frustreret over fortsat at skuffe publikum.
Annonce

AARHUS: Mange loppeelskende århusianere brænder inde med sedlerne i lommen - og store abstinenser. Bagagerumsmarkedet på Ingerslevs Boulevard er som så mange andre af sin slags lukket land her i coronatiden.

Lions Bagagerumsmarked har i år holdt to markeder. Det var i maj og juni. Siden blev corona-restriktionerne strammet til maksimum 100 personer på én gang til et marked, og så var det slut igen.

- Håbet svinder efterhånden om, at vi åbner igen indenfor en overskuelig fremtid, men vi håber da, siger en frustreret Lauge Dehn, der hos Lions Club Lystrup er ansvarlig for markedet på Ingerslev, hvor der som regel er ikke færre end 250 stadeholdere på en markedsdag.

- Vi føler os hårdt ramt. Vi føler, at de to markeder, vi holdt, blev kørt fuldstændig efter bogen med ensretning på markedet, håndsprit og andet. Vi kan sagtens holde et sundhedsmæssigt forsvarligt marked, så jeg synes, politimyndigheder og politikere skal komme os i møde, siger Lauge Dehn.

Annonce

Fra 650 til 100 besøgende

Antallet af tilladte gæster på et marked var 650 personer i sommer. coronareglerne er siden strammet op, så der nu kun må være 100. Østjyllands Politi oplyser til Stiftstidende, at Lions er velkomne til at holde marked - bare reglerne fra sundhedsmyndigheder og politi bliver overholdt.

- Vi havde i maj og juni mange vagter fra Lions Club Lystrup til at sikre forholdene sammen med masser af håndsprit. Siden juni måned har Lions Club Lystrup ikke måttet afholde marked på Ingerslevs Boulevard. Vi ved, det er et marked som mange gæster savner, og mange stadeholdere har i næsten hele 2020 ikke kunnet komme på marked, som de plejer, siger Lauge Dehn.

Lauge Dehn kommer med opråb til politikere om, at det nu må være på tide, bagagerumsmarkedet på Ingerslev åbnes. Det er sundhedsmæssigt forsvarligt, siger han. Privatfoto

Han mener, at det er forsvarligt at holde bagagerumsmarked på Ingerslevs Boulevard efter samme retningslinier, som de seneste to markeder blev holdt under.

- Samfundet skal i gang igen, og det må også gælde bagagerumsmarkeder, hvor der kan sikres en forsvarlig afvikling. Der var mange gæster, men der blev holdt afstand, og alle fulgte ensretningen. Det var helt problemfrit, og uvant for os blev vi rost i høje toner for de ændringer, som vi havde foretaget for at sikre alle de tilstedeværende.

- Jeg er meget ked af, at politikere og politi ikke rigtig kan skelne mellem relativt små markeder som Lions Bagagerumsmarked og store markeder som Hjallerup Marked. Vi kan på Ingerslevs Boulevard sagtens sørge for, at stadeholderne holder sig til deres stader, og at alle under færdsel går samme vej og holder afstand, siger Lauge Dehn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce