Annonce
Danmark

Lose om stemme til næstformandskandidater i Venstre: Jeg har ikke besluttet mig endnu

Tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og regionsrådsformand Stephanie Lose (V) har kendt hinanden i mange år og kommer begge fra det syd- og sønderjyske. Stephanie Lose meddeler dog, at hun ikke er afklaret med, om hun giver Ellen Trane Nørby sin stemme som delegeret den 21. september, når Venstre skal vælge ny formand og næstformand. Arkivfoto: Jacob Schultz
Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) er ikke afklaret med, om hun vil pege på sin mangeårige bekendte Ellen Trane Nørby (V) som næstformand i Venstre, siger hun. Stephanie Lose afviser, at slagsmålet om regionernes fremtid tidligere på året har afgørende betydning for, om hun støtter den tidligere sundhedsminister.

Sag: Det bliver uden offentlig støtte fra Ellen Trane Nørbys (V) mangeårige bekendte fra det syd- og sønderjyske, regionsrådsformand Stephanie Lose (V), at Ellen Trane Nørby om godt en uge skal forsøge at vinde kampen om næstformandsposten i Venstre.

De to Venstre-kvinder har ellers kendt hinanden siden Venstre Ungdom fra årtusindeskiftet og har begge deres udgangspunkt i det syd- og sønderjyske. Stephanie Lose har også arbejdet som studentermedhjælper for Ellen Trane Nørby.

I begyndelsen af året kom deres uenighed om synet på landets regioner dog ud til udtryk, da Stephanie Lose, der også er formand for Danske Regioner, var en af de skarpeste kritikere af regeringens sundhedsreform, som ville nedlægge landets regioner.

Ved Ellen Trane Nørbys afgang som minister i juni sagde Stephanie Lose til Altinget, at der på nogle områder havde været et "konfliktfyldt samarbejde".

- Det er klart med den tilgang, hun har haft til både regioner generelt og regionernes opgaveløsning, sagde hun dengang til mediet.

Annonce

Mange styrker

Nu er det uvist, om den tidligere sundhedsminister skal forvente en stemme fra regionsrådsformanden, når Venstre vælger nyt formandskab den 21. september.

- Det er ikke noget, jeg har en hel masse at sige om. Der er to gode kandidater at vælge imellem. De har begge deres styrker. Jeg vil brugen tiden på at beslutte mig. Det har jeg ikke gjort endnu.

Du har kendt Ellen Trane Nørby personligt i mange år og engang hjulpet hende i valgkampen. Man kunne måske forvente, at du ville give hende din støtte?

- Jeg har ikke sagt, at jeg ikke støtter hende. Jeg har kendt Ellen i mange år, og hun har mange styrker. Jeg håber, hun har lært af processen omkring sundhedsreformen, men jeg er som sagt ikke afklaret.

Hvorvidt har din manglende lyst til offentligt at støtte Ellen Trane Nørby at gøre med den store uenighed, I havde om sundhedsreformen?

- Det har ikke noget specielt med det at gøre. Jeg synes, vi har to gode bud at vælge imellem. Nu vil jeg gerne høre, hvad de gør sig af tanker.

Retorik

Avisen har de seneste dage været i kontakt med en række af Venstres regionsrådsmedlemmer fra Syd- og Sønderjylland, hvor også Ellen Trane Nørby er valgt.

Ingen af dem, som avisen har talt med, vil til citat udtrykke sin støtte til Ellen Trane Nørby. Ifølge avisens oplysninger støtter flere af regionsrådsmedlemmerne Ellen Trane Nørby, men ønsker på baggrund af hendes retorik omkring sundhedsreformen ikke at støtte hende i offentligheden.

Regionsrådsmedlem Mette Bossen Linnet tilkendegav allerede mandag aften, hvor Ellen Trane Nørby meddelte sit kandidatur, sin støtte til den tidligere sundhedsminister, som ifølge regionsrådsmedlemmet vil ”bidrage positivt ind i formandskabet af Venstre”.

Ellen Trane Nørby erkendte forleden over for avisen Danmark, at processen om sundhedsreformen gav hende ridser i lakken.

- Men jeg lærte af det. Af hvordan vi som parti ikke var gode nok til at inddrage baglandet. Det kan jeg nu bringe med ind som næstformand, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Kommuner melder om rekordmange rotter

Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce